Πρόεδρος ΕΛΜΕ: Γιατί στείλαμε στους μαθητές επιστολή για το «τηλεσκουπίδι» Game of Love

Την επιλογή του να στείλει επιστολή στους μαθητές για το «τηλεσκουπίδι» Game of Love υπερασπίστηκε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά Ηλίας Πατίδης.

«Βλέποντας αυτό το πράγμα το πρώτο που νιώσαμε ήταν θυμός αγανάκτηση και οργή και στη συνέχεια μια ευθύνη να συζητήσουμε το θέμα με τα παιδιά» είπε ο κ. Πατίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι αναγκαίο να συζητήσουμε με τα παιδιά για αυτά τα ζητήματα εντός της αίθουσας» προσθέτοντας ότι ο έρωτας είναι θέμα στο μάθημα της έκθεσης στην Α΄Λυκείου.

«Το χρέος μας είναι να διαπαιδαγωγήσουμε ανθρώπους και να τους δώσουμε άμυνες για όσα συμβαίνουν γύρω τους» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Κατά τον ίδιο τα παιδιά είναι και τα ίδια προβληματισμένα για το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν «αν και υπάρχει και ο νεανικός χαβαλές».

Στην επιστολή της ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτή την αηδία που νιώθει κανείς…» ενώ απευθύνεται έκκληση στους μαθητέτς να γυρίσουν την πλάτη «στα τηλεσκουπίδια τους. Άσε αυτούς τους φουσκωτούς τύπους και τις “πλαστικές” κυρίες να παριστάνουν τους ερωτευμένους στα ψεύτικα… Άστους στην κλειδαρότρυπά τους… Σε λίγο καιρό δεν θα τους θυμάται και κανείς… Άνοιξε εκείνη την ώρα ένα βιβλίο και άφησέ το να σε ταξιδέψει… μαζί με κάποιον που αγαπάς πραγματικά. Η νέα γενιά έχει ιδανικά…Έχει συλλογικότητα, αλληλεγγύη, ΑΝΘΡΩΠΙΑ!».

Ολόκληρη η επιστολή όπως δημοσιεύεται στο alfavita.gr έχει ως εξής:

«Αγαπητοί Μαθητές μας,

Ό,τι πιο όμορφο μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος και ιδιαίτερα ο νέος άνθρωπος, είναι ο έρωτας, η συντροφικότητα, η βαθιά φιλία και κατανόηση, η αμοιβαία αγάπη, η αλληλεγγύη για το διπλανό του, για τον άνθρωπο που υποφέρει…

Τις τελευταίες μέρες, ένα ακόμα τηλεσκουπίδι, ανάμεσα στα διάφορα που κυκλοφορούν, έκανε την εμφάνισή του.

Και μάλιστα σε ώρες τηλεοπτικής αιχμής, όπου χιλιάδες νέοι άνθρωποι παρακολουθούν την τηλεόραση.

Βασικός κανόνας του είναι να βάλει ένα τσούρμο “παίχτες” (άγνωστοι μεταξύ τους), να παραστήσουν τους ερωτευμένους, να ερωτευτούν στα ψεύτικα δηλαδή, προκειμένου να βγουν “νικητές” στο παιχνίδι.

Καλούνται να το κάνουν με διάφορα ανταλλάγματα, ανάμεσα στα οποία είναι και η πληρωμή, τα χρήματα…

Χυδαιότητα; Εκπόρνευση;

Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο.

Τα λόγια δεν αρκούν για να περιγράψουν αυτή την αηδία που νιώθει κανείς…

Σημασία είναι μία…

Το καλύτερά μας αισθήματα, τον έρωτα, τον προσφέρουμε απλόχερα στους ανθρώπους που εμείς επιλέγουμε και που αγαπούμε πραγματικά…

Όχι εκεί που θα μας προστάξει κάποια “παραγωγή” ενός ακόμα τηλεσκουπιδιού, που θέλει να βγάλει κέρδος και να κάνει τα μυαλά των νέων ανθρώπων χυλό…

Δεν μας κάνει φυσικά εντύπωση. Ξέρουμε ότι τα πάντα σήμερα, αυτό το σύστημα που ζούμε, τα θεωρεί εμπόρευμα. Την ανθρώπινη δουλειά, την Υγεία, την Παιδεία…

Έτσι θέλουν να είναι και η αγάπη, ο έρωτας, οι ανθρώπινες σχέσεις.

Εμείς όμως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Ερωτευόμαστε και ζούμε πραγματικά, όχι στα ψεύτικα, όχι για να βγάλουμε χρήματα.

Γιατί αυτό είναι ανθρώπινο, όμορφο κι όχι γιατί μας το λέει κάποιος…

Μην τους κάνεις τη χάρη, λοιπόν.

Γύρνα την πλάτη σου στα τηλεσκουπίδια τους.

Άσε αυτούς τους φουσκωτούς τύπους και τις “πλαστικές” κυρίες να παριστάνουν τους ερωτευμένους στα ψεύτικα… Άστους στην κλειδαρότρυπά τους… Σε λίγο καιρό δεν θα τους θυμάται και κανείς…

Άνοιξε εκείνη την ώρα ένα βιβλίο και άφησέ το να σε ταξιδέψει… μαζί με κάποιον που αγαπάς πραγματικά. Η νέα γενιά έχει ιδανικά…Έχει συλλογικότητα, αλληλεγγύη, ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Εμείς, οι δάσκαλοί σου, το ξέρουμε καλά…».

πηγή: protothema.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΜΑΘΗΤΕΣ, GAME OF LOVE, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΜΕ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!