πρόεδρος-αστυνομικών-υπαλλήλων-αχαΐ-621592
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.04.2019 | 10:32

Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας: “Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία ο θάνατος 28χρονος Πατρινού που φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικα προβλήματα ο οποίος αυτοτραυματίστηκε με το υπηρεσιακό όπλο Αστυνομικού συνοδού στο κεφάλι, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο “Παναγία η Βοήθεια”, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Συγκλονισμένοι και οι συνάδελφοι του Αστυνομικού που συνελήφθη με την κατηγορία της πλημμελούς φύλαξης και σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.

“Εκφράζουμε τη θλίψη για το χαμό ενός νέου ανθρώπου. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Το τραγικό περιστατικό καταδεικνύει τη δυσκολία του επαγγέλματος του Αστυνομικού σε συνδυασμό με τα αλλότρια καθήκοντα που έχει επιφορτιστεί” δήλωσε στο tempo24.news o Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας για να προσθέσει “Οι ευθύνες διαχρονικά της Πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ είναι βαρύτατες. Αυτή τη στιγμή ένας Αστυνομικός έχει συλληφθεί και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με ότι αυτό συνεπάγεται επαγγελματικά και ψυχολογικά για τον ίδιο, επειδή όλες οι ηγεσίες αποφεύγουν να δώσουν λύση όλα αυτά τα χρόνια. Στις συνειδήσεις των Αστυνομικών όλοι είναι ένοχοι. Σήμερα αυτοί είναι στους οποίους θα πρέπει να αποδοθούν συνειδησιακά κατηγορίες”

“Εχουμε επισημάνει πολλές φορές και προσφάτως όσο και στο παρελθόν πως οι Αστυνομικοί είμαστε εκτεθειμένοι, καθώς χωρίς καμία ειδική εκπαίδευση καλούμαστε καθημερινά να φέρουμε εις πέρας σοβαρές και δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτή που κλήθηκαν να διαχειριστούν χθες οι συνάδελφοι. Όσο υπάρχει αναλγησία από το Κράτος και δε δημιουργείται η Αστυνομία στα πρότυπα των αντίστοιχων υπηρεσιών των Ευρωπαϊκών χωρών και δεν απαλλάσσονται οι Αστυνομκοί από αλλότρια καθήκοντα πολύ φοβάμαι πως ανάλογα περιστατικά θα ξανασυμβούν”, καταλήγει ο κ. Τσίτσικας.