Πράσινο Ταμείο: Δωρεά 1.000.000 ευρώ στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Ένα εκατομμύριο ευρώ προσφέρει ως δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο «Μποδοσάκειο» της Πτολεμαΐδας το Πράσινο Ταμείο, μετά από προτροπή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, σε συνεννόηση με τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

Το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό θα καλύψει όλες τις άμεσες και  αναγκαίες δαπάνες για τον πλήρη ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου, που είναι ένα από τα 13 Νοσοκομεία Αναφοράς για την αντιμετώπιση κρουσμάτων του Covid-19.

Με τη δωρεά αυτή του Πράσινου Ταμείου αντιμετωπίζονται πλήρως οι αυξημένες ανάγκες νοσηλείας ασθενών του Νοσοκομείου στις συνολικά 68 κλίνες για ύποπτα περιστατικά και επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Ειδικότερα, εξασφαλίζονται για το «Μποδοσάκειο» Πτολεμαϊδας αναισθησιολογικά μηχανήματα για τη δυνατότητα υποστήριξης αναπνευστικής λειτουργίας, εξειδικευμένος υπέρηχος για ΜΕΘ, κλίβανος, χειρουργικά τραπέζια, ακτινολογικές συσκευές κλπ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η επιλογή της δωρεάς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έγινε αφενός διότι η Δυτική Μακεδονία είναι από τις πιο επιβαρυμένες περιφέρειες της χώρας σε κρούσματα κορωνοϊού, αφετέρου διότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι στο επίκεντρο ενδιαφέροντός του, λόγω του στρατηγικού σχεδιασμού απολιγνιτοποίησής της.

Σε δήλωσή του, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει πως το Πράσινο Ταμείο είναι ήδη παρόν στη Δυτική Μακεδονία με το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Μετάβασης σε μια νέα εποχή. «Χαίρομαι που τώρα αποφάσισε να στηρίξει ουσιαστικά το Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, μιας πόλης και μιας περιοχής που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό» αναφέρει.

Μέσω τηλεδιάσκεψης, ομόφωνα το δ.σ. του Πράσινου Ταμείου ενέκρινε την εισήγηση να δοθεί αυτή η δωρεά, με τον πρόεδρό του, Στάθη Σταθόπουλο να δηλώνει: «Όλοι μαζί, υπουργεία, διοίκηση του Νοσοκομείου κι εργαζόμενοι του Πράσινου Ταμείου, κάναμε αυτό που επιβάλλει η περίσταση και η συνείδησή μας. Καλύπτουμε τη δαπάνη του εξοπλισμού 68 κλινών στο ΓΝ Μποδοσάκειο της Πτολεμαΐδας και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της έκτακτης περίστασης που αντιμετωπίζει η χώρα. Με την επάνοδο στην κανονικότητα, η ούτως ή άλλως αλληλένδετη σχέση Πράσινου Ταμείου και Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζεται με την εφαρμογή του προγράμματος απολιγνιτοποίησης».

Το κονδύλι του ενός εκατομμυρίου ευρώ προέρχεται από το Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο 2020» κι αφορά σε ποσό που δεν αξιοποιείτο λόγω μη απορρόφησής του. Αυτό σημαίνει ότι δεν στερείται το Ταμείο αντίστοιχου ποσού για περιβαλλοντικές δράσεις, αλλά αξιοποιείται ποσό που θα έμενε ανεκμετάλλευτο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΩΡΕΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, 1.000.000 ΕΥΡΩ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]