αττική-πού-δρουν-οι-νονοί-της-νύχτας-π-1156744
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.03.2023 | 23:45

Αττική: Πού δρουν οι νονοί της νύχτας, ποιες οι «ταρίφες» τους

Στο έλεος των νονών της νύχτας βρίσκονται επιχειρηματίες στην εστίαση, καθώς αναγκάζονται κάθε μήνα να υπολογίζουν στα έξοδά τους και τα χρήματα για την «προστασία».

Στην πρόσφατη περίπτωση με τον εμπρησμό εστιατορίου στη Νέα Σμύρνη οι δράστες «χρησιμοποίησαν ναυτική φωτοβολίδα, κάτι που μέχρι τώρα δεν είχαμε δει σε εμπρησμό τέτοιου είδους. Ενδεχόμενα το κίνητρο να είναι πολύ προσωπικό.

Τα στελέχη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, θέλουν να συνομιλήσουν με όλους τους ιδιοκτήτες, καθώς όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, θεωρούν πολύ πιθανό οι εμπρηστές να είχαν στοχοποιήσει μόνον έναν από αυτούς.

Ομάδες μπράβων, πάντως, έχουν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, απειλούν τους ιδιοκτήτες ότι εάν δεν συμμορφωθούν, τότε θα υποστούν τις συνέπειες. Ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί, φθορές, ακόμα και απειλές για τις ζωές των οικογενειών τους. Αυτά είναι τα αντίποινα των εκβιαστών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι ομάδες των κακοποιών έχουν χωρίσει τις περιοχές δράσεις τους.

Ο «χάρτης» δράσης των μπράβων στην Αττική

Μία σπείρα λυμαίνεται τη Δυτική Αττική, άλλη τη Βορειοανατολική και μία τρίτη τον Πειραιά σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Αυτήν την περίοδο η πιο σκληρή συμμορία θεωρείται εκείνη που δρα στα Νότια Προάστια χρησιμοποιούν το όνομα παλιού «νονού» της νύχτας αλλά «εγκέφαλος» φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αστυνομική έρευνα είναι ότι, τα ίδια τα θύματα δεν λένε ποιοι τους εκβιάζουν, γιατί φοβούνται ότι θα τους κάνουν ακόμα χειρότερα από αυτά που έχουν ήδη κάνει», δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η «ταρίφα» για την «προστασία»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται πως οι μπράβοι έχουν φτιάξει έναν άτυπο τιμοκατάλογο.

Τα καφέ καταβάλουν 200-300€

τα εστιατόρια 800-1000€ και

τα κλαμπ 1000-2000€ τον μήνα, ανάλογα με τα εκτιμώμενα έσοδα κάθε επιχείρησης.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου το πρόβλημα μεταφέρεται και στους δημοφιλείς θερινούς προορισμούς, για αυτό και κλιμάκια του Εκβιαστών κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους στα νησιά της χώρας.