Πότε θα μπουν τα νέα διόδια στα Τέμπη

Χρονικό διάστημα από 3 – 4 μήνες θα απαιτηθεί για να τεθούν σε λειτουργία τα νέα διόδια στην Κοιλάδα των Τεμπών μετά την ολοκλήρωση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από το υπουργείο Υποδομών. Αυτό τόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ειρ. Ζαβρίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, η οποία εμφανίστηκε κατηγορηματική ως προς το ενδεχόμενο λειτουργίας των νέων διοδίων.

Η κ. Ζαβρίδου, εξήγησε ότι η δημιουργία των διοδίων προβλέπεται από την σχετική σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ του δημοσίου και του παραχωρησιούχου, και ψηφίστηκε από την Βουλή τον Δεκέμβριο του 2013. Η ίδια μάλιστα έκανε λόγο για έσοδα που χάνει η εταιρεία από την μη λειτουργία των διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών, η οποία συντηρείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από την εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα έπρεπε, όπως τόνισε η κ. Ζαβρίδου να έχει ολοκληρωθεί από τον Ιανουάριο του 2017. Την κατηγορηματική τους αντίθεση ως προς το ενδεχόμενο λειτουργίας διοδίων στα Τέμπη έχουν εκφράσει δημοσίως τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και οι δήμαρχοι της περιοχής.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΕΜΠΗ, ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!