πότε-έρχεται-η-μουσική-στην-εστίαση-κα-871775
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.06.2021 | 12:30

Πότε έρχεται η μουσική στην εστίαση και οι αλλαγές στους καλεσμένους σε γάμους-βαφτίσια

Πότε έρχεται η μουσική στην εστίαση και οι αλλαγές στους καλεσμένους σε γάμους-βαφτίσια

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται μεγαλύτερη άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊο, σε σχέση με την μουσική στην εστίαση και την αλλαγή του «πρωτοκόλλου» σε γάμους και τελετές.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα και αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει εισήγηση για επαναφορά της μουσική στην εστίαση. Παράλληλα, θα τεθεί και το ζήτημα της αύξησης των καλεσμένων σε γάμους, βαφτίσεις κ.λπ., με βασικό στόχο της επιτροπής να είναι η αλλαγή να γίνει τον Ιούλιο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη είχε σημειώσει ότι για το θέμα της μουσικής και της απαγόρευσης κυκλοφορίας αναμένονται ανακοινώσεις  την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει θέσει το θέμα στο τραπέζι, όμως εμπιστευόμαστε τους λοιμωξιολόγους κι ας μην ξεχνάμε ότι πολίτες είναι διασωλωνημένοι κι άλλοι νοσούν. Ο covid-19 δεν έχει φύγει», ανέφερε το υπουργείο.

Επιπλεόν, το Σάββατο ξεπεράστηκαν οι έξι εκατομμύρια εμβολιασμοί (όχι οι εμβολιασμένοι) με τον γενικό γραμματέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να τονίζει ότι «αυτός είναι ένας επιχειρησιακός στόχος ο οποίος τέθηκε», προσθέτοντας ότι οι «στόχοι τίθενται ανάλογα με το πώς έρχονται τα εμβόλια».

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς στα νησιά, είπε ότι «τα νησιά ήταν στρατηγικό πλεονέκτημα για τη χώρα και από την πρώτη στιγμή θέσαμε τον στόχο ότι θα κινηθούμε πιο γρήγορα και για επιχειρησιακούς και για στρατηγικούς λόγους».