πόσο-κοστίζει-η-ταινιοθήκη-του-mega-322691
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.11.2019 | 18:55

Πόσο κοστίζει η ταινιοθήκη του Mega

Το… θρίλερ που εξελισσόταν το τελευταίο διάστημα, όταν και έπεσε «μαύρο» στο Mega και το οποίο αφορούσε την ταινιοθήκη του Μεγάλου Καναλιού έλαβε τέλος σήμερα το πρωί.

Όσοι γνωρίζουν την ταινιοθήκη του Mega, την χαρακτηρίζουν -και όχι άδικα- έναν «μικρό θησαυρό».

Από σήμερα το πρωί, ο «θησαυρός» αυτός πέρασε στα χέρια του ιδιοκτήτη του One Channel, Βαγγέλη Μαρινάκη και αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα του σταθμού έναντι των τηλεοπτικών αντιπάλων του.

Οι επιτυχημένες σειρές οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην ταινιοθήκη αποτελούν «εγγύηση» για υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Εξάλλου, οι επαναλήψεις των θρυλικών προγραμμάτων του καναλιού ήταν αυτές που κράτησαν το Mega Channel «ζωντανό» όταν δεν εξέπεμπε live πρόγραμμα και ήταν αυτές που έφεραν τότε κάποια έσοδα στα ταμεία. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι επαναλήψεις σημείωναν διψήφια νούμερα τηλεθέασης και προκαλούσαν πονοκέφαλο στον ανταγωνισμό.

Τι θα συνέβαινε όμως, αν το One Channel αποφάσιζε αύριο το πρωί να εντάξει στο πρόγραμμα του τις σειρές του Μεγάλου Καναλιού; Αν αυτό γινόταν, ο σταθμός θα μπορούσε να έχει «καλυμμένο» το πρόγραμμα του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αφού οι σειρές στο σύνολο τους υπολογίζονται σε 2.000.640 λεπτά ή αλλιώς σε 33. 344 ώρες!

Δηλαδή, για 1.389 ημέρες το One Channel θα μπορούσε να έχει καλυμμένο το πρόγραμμα του μόνο με τις σειρές που πλέον κατέχει.

Ποιο το κόστος της ταινιοθήκης

Το Mega Channel αποτέλεσε ένα πραγματικά «Μεγάλο Κανάλι» και οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν πως τα κόστη για τις σειρές του ήταν υψηλά. Συγκεκριμένα τα σήριαλ, που μέχρι και σήμερα, έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη των τηλεθεατών, ανέρχεται σε 900.000.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι πως για μόνο μια σειρά, το Mega ξόδεψε 4 εκατομμύρια ευρώ! Μπορεί το ποσό αυτό να προκαλεί ίλιγγο όμως το αποτέλεσμα αποζημίωσε τόσο τους υπεύθυνους του σταθμού όσο και το τηλεοπτικό κοινό. Η σειρά αυτή δεν είναι άλλη από «Το Νησί».