πώς-θα-καταλάβεις-εάν-αρέσεις-στο-ταίρ-1096035
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.11.2022 | 04:00

Πώς θα καταλάβεις εάν αρέσεις στο ταίρι σου – Τα εννιά σημάδια

Είναι το πρώτο σας ραντεβού και προσπαθείτε να καταλάβετε τι «παίζει» στην ατμόσφαιρα, γιατί το να γνωρίσεις πραγματικά κάποιον είναι λιγάκι πιο περίπλοκο από το να κάνετε μια απλή κουβέντα για τον καιρό.

Στην πραγματικότητα, αν προσπαθείτε να καταλάβετε αν αρέσετε σε κάποιον, το κλειδί είναι να διαβάσετε τη «γλώσσα» του σώματος.

«Η επικοινωνία είναι 55% μη λεκτική, 38% φωνητική και μόνο 7% προφορική» εξηγεί ο  life coach και ειδικός στη γλώσσα του σώματος Naz Brown . «Αν παρακάμψουμε αυτό που λέει ο κόσμος, θα είχαμε μόνο το 7 τοις εκατό της ιστορίας».

Βασικά, σκεφτείτε τη γλώσσα του σώματος ως τον προθάλαμο στις πιο εσωτερικές σκέψεις κάποιου. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ειδικά αν αυτά είναι ρομαντικής φύσης.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ειδικός στη γλώσσα του σώματος  Traci Brown λέει ότι η εκμάθηση φυσικών ενδείξεων μπορεί να σας βοηθήσει να πείτε τι έχει στο μυαλό του κάποιος. «Το σώμα δεν μπορεί να πει ψέματα. Οι λέξεις μπορούν», εξηγεί.

Η αλήθεια συνήθως αποκαλύπτεται επειδή μερικοί άνθρωποι είναι καλύτεροι στο να δείχνουν πώς νιώθουν —μέσω χειρονομιών, κλίσεων κεφαλιού κ.λπ.— αντί να το λένε ρητά. «Το σώμα θα αποκαλύπτει πάντα αυτό που δεν λέγεται, και αυτό ακριβώς θέλεις να ξέρεις σε κάθε σχέση», λέει ο Brown.

Ιδανικά, το ταίρι σας θα σας εκφράσει πως νιώθει. Η διερμηνεία της γλώσσας του σώματος δεν ταιριάζει με κάποιον που εκφράζει ειλικρινά την αλήθεια του. Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να αποκρυπτογραφήσουν ακόμα και τα δικά τους συναισθήματά, ενώ άλλοι κινούνται λίγο πιο αργά στις σχέσεις, οπότε η αναμονή για αυτή τη λεκτική επιβεβαίωση μπορεί να διαρκέσει λίγο παραπάνω.

Πώς λοιπόν θα καταλάβεις αν του/της αρέσεις

1.Κάνει ό,τι κάνεις

Σύμφωνα με τον Traci Brown, οι άνθρωποι που είναι ρομαντικά συγχρονισμένοι είναι επίσης συνήθως συγχρονισμένοι με τις χειρονομίες του άλλου. « Τα ωραία ζευγάρια θα ταιριάζουν με τη γλώσσα του σώματος του άλλου», εξηγεί. «Θα περπατήσουν στο βήμα ή θα ξύνουν το κεφάλι τους ταυτόχρονα. Είναι ο τρόπος που είμαστε καλωδιωμένοι».

2. Ταράζεται

«Η έλξη συχνά περιλαμβάνει ένα είδος έντασης που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «καλό άγχος»», εξηγεί. «Είτε το άγχος προκαλείται από κάτι «καλό» ή «κακό», το σώμα έχει κάποιες παρόμοιες αντιδράσεις». Έτσι, αν πιάσετε το αντικείμενο της αγάπης σας να τους χαϊδεύει το λαιμό, να παίζει με τα κοσμήματά του ή να μαζεύει μια χαλαρή ραφή παρουσία σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθεί να ηρεμήσει τα νεύρα του για να το παίξει ψύχραιμος.

3. Δεν ανοιγοκλείνουν συχνά τα μάτια

Είπαμε ότι ο συγχρονισμός των κινήσεων είναι καλό σημάδι, σωστά; Αποδεικνύεται ότι αυτή η ιδέα επεκτείνεται και στις κινήσεις των ματιών. «Αν φαίνεται ότι το άτομο κοιτάζει επίμονα για αρκετή ώρα, αυτό είναι καλό σημάδι», σημειώνει ο Naz Brown. «Δεν είναι ασυνήθιστο για κάποιον που βιώνει έλξη να συγχρονίζει τα μάτια του με το άτομο στο οποίο μιλάει». Επίσης, εάν το άτομο φαίνεται να αναβοσβήνει λιγότερο , είναι ένας ασυνείδητος τρόπος να προσπαθήσει να πάρει περισσότερους από εσάς, εξηγεί. «Βασικά, δεν θέλουν να αναβοσβήνουν και να χάσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο να κοιτάξουν στα μάτια σας».

4. Λάμπω απ’ τη χαρά μου

«Όταν μας αρέσει κάποιος, οι πόροι μας ανοίγουν, κάτι που επιτρέπει περισσότερη έκκριση ελαίου και κάνει το δέρμα μας πιο λαμπερό», λέει ο Naz Brown. Αν και είναι βέβαιο, αυτό μπορεί απλώς να σημαίνει ότι δεν έπλυναν το πρόσωπό τους πριν από το ραντεβού (εε;), αν ξεκινήσουν χωρίς λάδια, αλλά παρατηρείτε μια γυαλάδα καθώς προχωρά η ημερομηνία, θα μπορούσε να είναι *πολύ* ενδεικτικό. «Αν κάποιος σας αρέσει, μπορεί κυριολεκτικά να λάμπει λόγω της έλξης του (καθώς και της φρέσκιας κηλίδας λαδιού στο δέρμα του).»

5. Περπατούν δίπλα σου

Εάν το άτομο που σας αρέσει είναι συνεχώς δύο βήματα μπροστά σας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ανησυχεί περισσότερο για τον εαυτό του παρά για εσάς, λέει η ειδικός στη γλώσσα του σώματος και συγγραφέας του Success Signals: A Guide to Reading Body Language , Patti Wood . Εκτός και αν σας οδηγούν σε έναν πολυσύχναστο χώρο, θα πρέπει να προσαρμόζουν το ρυθμό τους ώστε να ταιριάζει με τον δικό σας.

6. Δεν είναι κολλημένοι στο κινητό

Ναι, το να μην κοιτάς το τηλέφωνό τους είναι το ελάχιστο, αλλά είναι μια καλή ένδειξη ότι τους αρέσεις. Εάν αφήνουν το τηλέφωνό τους μακριά και προσέχουν πολύ αυτά που λέτε.

7. Οι αγκαλιές

Οι αγκαλιές μπορεί να προκαλούν σύγχυση αφού οι πλατωνικοί άνθρωποι αγκαλιάζονται, αλλά η Betsy Chung, PsyD , λέει να προσέχεις την αγκαλιά. Εάν δίνουν «σταθερές αγκαλιές» που διαρκούν περισσότερο από το συνηθισμένο σφίξιμο των δύο δευτερολέπτων, πιθανότατα προορίζεται να είναι πιο ουσιαστικό και οικείο.

8. Τα χέρια, φυσικά

Θεωρήστε ότι είναι καλό αν, όταν είστε με αυτό το άτομο, δεν κρατά τα χέρια του να κρυώνουν στην τσέπη ή πίσω από την πλάτη του. «Όταν κάποιος νιώθει άνετα γύρω σου, τα χέρια του είναι συνήθως ορατά», επιβεβαιώνει ο Χάουαρντ.

9. Η αναπνοή

Όταν κάποιος αναπνέει με αργό ρυθμό, αυτό δείχνει ότι είναι χαλαρός και μπορεί να είναι πλήρως ο εαυτός του γύρω σας. «Αυτό είναι ένα καλό σημάδι, καθώς σχεδόν σε όλους αρέσει να νιώθουν άνετα με τους συντρόφους τους», λέει η ειδικός σχέσεων Melissa Divaris Thompson .