πώς-θα-φτιάξεις-το-φερμουάρ-που-δεν-κλε-872417
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.02.2021 | 14:12

Πώς θα φτιάξεις το φερμουάρ που δεν κλείνει μέσα σε 1 λεπτό

Πώς θα φτιάξεις το φερμουάρ που δεν κλείνει μέσα σε 1 λεπτό

Σε όλους μας έχει συμβεί να μας χαλάσει ένα φερμουάρ και… να πετάξουμε ολόκληρο το ρούχο.

Ένας TikToker, ονόματι @originalcobblers, μοιράστηκε έναν εύκολο τρόπο για να επιδιορθώσετε το χαλασμένο φερμουάρ σας σε λιγότερο από ένα λεπτό. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια πένσα και ένα μικρό σφυρί.

«Συχνά οι πελάτες μου ζητούν να τους αντικαταστήσουμε το φερμουάρ επειδή έχει χαλάσει, αλλά η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας, δωρεάν. Θα χρειαστείτε δύο πολύ βασικά εργαλεία, τα οποία οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας», είπε στο βίντεο ο άνδρας, που είναι επαγγελματίας ράφτης.

Όπως εξηγεί ο TikToker, με τον καιρό, πολλές φορές το φερμουάρ μπορεί να μετακινηθεί από την αρχική του θέση και να μην «μπλοκάρει» σωστά, με αποτέλεσμα τα δόντια να διαχωρίζονται.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να τοποθετήσετε το φερμουάρ πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια.

Με μια πένσα κρατήστε το σταθερό και στη συνέχεια χτυπήστε το φερμουάρ με ένα μικρό σφυρί ώστε να επανέλθει στην αρχική του θέση, με τα δόντια να εφαρμόζουν καλά στο πίσω μέρος του υφάσματος.

Φροντίστε οι κινήσεις σας να μην είναι υπερβολικά απότομες, για να μην σπάσετε το φερμουάρ.

«Κάποιες φορές μπορεί τελικά να χρειαστεί να αντικαταστήσουμε ένα χαλασμένο φερμουάρ, αλλά πάντα δοκιμάζουμε αυτό το κόλπο πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δουλεύει», κατέληξε ο ράφτης.