Κοινωνία

Πώς θα αποκτήσετε μεγαλύτερη ταχύτητα στο Wi-Fi σας με μία πολύ απλή κίνηση

Το Wi-Fi αρκετές φορές είναι απρόβλεπτο. Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονα των χρηστών είναι ότι η ταχύτητα της σύνδεσης του Internet είναι χαμηλή. Πόσες φορές έχουμε πονοκεφαλιάσει προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα; Μάλιστα, συχνά βρίσκουμε μια λύση και την επόμενη εβδομάδα το συγκεκριμένο κόλπο δεν λειτουργεί.

Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως είναι καλύτερο να μείνετε στα βασικά και να μην παραβλέπετε μια από τις απλούστερες και γρήγορες λύσεις που υπάρχουν.

Ένα router (δρομολογητής) που είναι ενεργοποιημένο και σε χρήση για πολλές ημέρες ή πολλούς μήνες συνεχόμενους μπορεί να καταπονηθεί. «Ακριβώς όπως το smartphone, το tablet ή ο φορητός υπολογιστής σας, το router διαθέτει κεντρικό επεξεργαστή, μνήμη και λειτουργικό σύστημα», σύμφωνα με ειδικούς της CenturyLink.

«Τα router είναι συνήθως ενεργοποιημένα και λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, και απαιτούμε να εκπέμπουν καλό Wi-Fi συνέχεια. Όμως, όπως και στους υπολογιστές, πρέπει να γίνεται επανεκκίνηση στα router», σημειώνουν οι ειδικοί.

Ένα Wi-Fi router με γονικό έλεγχο αποθηκεύει πληροφορίες στην μνήμη cache, όπως ακριβώς ένας υπολογιστής. Εάν ένα σφάλμα αποθηκευτεί σε αυτήν την προσωρινή μνήμη, μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες του router. Μπορεί να προκύψει ακόμη και διακοπή σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Συνήθως, εάν δεν καθαριστεί αυτή η προσωρινή μνήμη, το router αργεί. Είναι σημαντικό να την καθαρίζετε τακτικά, τονίζουν οι ειδικοί της CenturyLink.

«Ανάλογα με την ηλικία και την υγεία του router σας, μια επανεκκίνηση θα πρέπει να γίνεται οπωσδήποτε μία φορά τον μήνα και εάν γίνεται μία φορά την ημέρα. Αυτό μερικές φορές ονομάζεται “κύκλος ισχύος”» προσθέτουν.

«Η επανεκκίνηση του δρομολογητή σας καθαρίζει τη μνήμη cache της συσκευής για να συνεχίσει να λειτουργεί πιο ομαλά. Επιτρέπει επίσης στο router να επιλέγει ξανά το λιγότερο φορτωμένο κανάλι για κάθε συχνότητα, πράγμα που σημαίνει ισχυρότερη σύνδεση με τις συσκευές σας.»

Πώς κάνω επανεκκίνηση στο router μου;

Η διαδικασία για την επανεκκίνηση του router σας είναι πάρα πολύ απλή. Απλώς αποσυνδέστε το από τον τοίχο ή πατήστε το κουμπί απενεργοποίησης που υπάρχει στο πλαϊνό μέρος της συσκευής.

Στη συνέχεια, περιμένετε ένα με δύο λεπτά και ενεργοποιήστε το ξανά. Τα router συνήθως χρειάζονται μερικά λεπτά για να “ξυπνήσουν” ξανά και να συνδεθούν στο δίκτυο. Μην είστε ανυπόμονοί, περιμένετε να γίνει η σύνδεση και αμέσως θα δείτε μεγαλύτερες ταχύτητες στο Wi-Fi σας.

Νίκος Κοκκινόπουλος

Recent Posts

Πούτιν: «Ηλίθιοι και νεοφασίστες» οι Ουκρανοί ηγέτες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τους Ουκρανούς ηγέτες «ηλίθιους και νεοφασίστες», επαινώντας παράλληλα τη…

4 ώρες ago

ΙΝΚΑ: 20% ακριβότερο το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Περίπου κατά 20% ακριβότερα σε σύγκριση με πέρυσι, θα είναι το φετινό το τραπέζι των…

6 ώρες ago

Ιταλία: Σύγκρουση αμαξοστοιχιών- Τουλάχιστον 17 τραυματίες

Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στην βορειοανατολική Ιταλία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 άνθρωποι να τραυματιστούν. «Σύγκρουση μεταξύ…

6 ώρες ago

Λύτρας ανέλαβε τον 18χρονο: «Το παιδί είναι σε σοκ, έπεσε κι άλλη ναυτική φωτοβολίδα»

Ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας για τον 18χρονο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του για την…

6 ώρες ago

Αττική: Καταστηματάρχης είχε βάλει κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες

Στα Βριλήσσια συνελήφθη καταστηματάρχης που είχε βάλει κρυφές κάμερες στις γυναικείες τουαλέτες του μαγαζιού του…

6 ώρες ago

Υπ. Κλιματικής Κρίσης: Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Αττική εξαιτίας χιονοπτώσεων

Ευρεία σύσκεψη υπό τον αρμόδιο Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση…

7 ώρες ago