πώς-προθερμαίνεται-η-φριτέζα-αέρος-1126064
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.01.2023 | 15:12

Πώς προθερμαίνεται η φριτέζα αέρος

Η φριτέζα αέρος είναι μια μικροσυσκευή κουζίνας που έχει αρχίσει ολοένα να μπαίνει στην καθημερινότητά μας. Ωατόσο, είστε σίγουροι ότι ξέρετε να τη χρησιμοποιείτε σωστά;

Οι ειδικοί λένε ότι πριν τη χρήση του συγκεκριμένου γκάτζετ χρειάζεται προθέρμανση, όπως κάνουμε και με τον φούρνο μας. Ο λόγος; Βοηθά στο να υπάρχει μια συγκεκριμένη θερμοκρασία σε όλα τα σημεία της συσκευής προτού προσθέσουμε τις τροφές που θέλουμε να ετοιμάσουμε, ώστε εκείνες να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Με αυτόν τον τρόπο, πέρα από το μαγείρεμα από το μηδέν, μπορούμε να ζεστάνουμε σωστά τη χθεσινή πίτσα ή τις τηγανητές πατάτες ώστε να γίνουν και πάλι τραγανά.

Κάποια μοντέλα έχουν ήδη αυτήν την επιλογή, οπότε δεν χρειάζεται παρά να πατήσετε το αντίστοιχο κουμπάκι. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο εγχειρίδιο της συσκευής σας. Αν τώρα η δική σας φριτέζα δεν έχει τέτοια επιλογή, μην ανησυχείτε, υπάρχει άλλη λύση. Τη θέτετε σε λειτουργία στη θερμοκρασία που επιθυμείτε για περίπου 3 λεπτά, χωρίς να έχετε προσθέσει τίποτα στο εσωτερικό της.

Αφού περάσει αυτός ο χρόνος, είναι έτοιμη για χρήση. Έχει ζεσταθεί σωστά και θα δώσει και το πιο τραγανό αποτέλεσμα στα τρόφιμα που καλείται να ζεστάνει η να μαγειρέψει. Για να τσεκάρετε τη θερμοκρασία, μπορείτε να φέρετε το χέρι σας κοντά στην επιφάνεια της φριτέζας και αν δείτε ότι δεν έχει ζεσταθεί επαρκώς σε όλα της τα σημεία, μπορείτε να την αφήσετε για 1-2 λεπτά ακόμη!

Στη συνέχεια, είναι έτοιμη για χρήση!