πώς-έγινε-το-διπλό-φονικό-στα-ανώγεια-ο-471736
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.05.2020 | 09:40

Πώς έγινε το διπλό φονικό στα Ανώγεια-Οι δύο εκδοχές και το στοιχείο “κλειδί”

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις αναμένονται να ρίξουν φως στον τρόπο με τον οποίο έγινε το διπλό φονικό στα Ανώγεια, που κόστισε τη ζωή στον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη.

Το στοιχείο «κλειδί» είναι να εξακριβωθεί από ποιο όπλο βγήκε η σφαίρα που σκότωσε τον Καλομοίρη. Στο σώμα του είχε επτά σφαίρες.

Στην πρώτη εκδοχή για τις συνθήκες του φονικού, οι νεαροί 29 και 30 ετών, μετά από σοβαρό καυγά βρέθηκαν οπλισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλο. Ο 63χρονος μπήκε στη μέση και έπεσε νεκρός από τα πυρά του Ξυλούρη.

Σύμφωνα με την δεύτερη εκδοχή, ο Καλομοίρης έπεσε νεκρός από τα πυρά του ίδιου του του γιου κατά λάθος. «Στα χέρια του παιδιού μου δε βρέθηκε πυρίτιδα» τόνισε χθες ο πατέρας του 30χρονου.

Την εκδοχή αυτή απέρριψε ο συνήγορος κατηγορουμένου Καλομοίρη λέγοντας ότι κάτι τέτοιο αποδεικνύεται εκτός των άλλων, από το γεγονός ότι έχουν σχηματιστεί δυο διαφορετικές δικογραφίες για τις δύο δολοφονίες με δυο διαφορετικούς κατηγορούμενους.

Ο 29χρονος Καλομοίρης, φέρεται να είπε στην προανακριτική του απολογία ότι μόλις είδε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός θόλωσε, σα να μπήκε ένα σεντόνι μπροστά του, πήρε το όπλο του και το άδειασε πάνω στον Γιώργο Ξυλούρη.