πώς-έγινε-το-δυστύχημα-στην-εο-αθηνών-λ-57890
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.02.2017 | 09:55

Πώς έγινε το δυστύχημα στην ΕΟ Αθηνών Λαμίας – Η Porsche και ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo

Προκαλεί σοκ το βίντεο του δυστυχήματος στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Μια ανεξέλεγκτη Porsche (911 μοντέλο 997 turbo) περιστρεφόμενη εισέρχεται στο χώρο στάθμευσης με το πλάι, τα λάστιχα να καπνίζουν και με υψηλή ταχύτητα. Ο οδηγός έχει χάσει νωρίτερα τον έλεγχο και την κατεύθυνση του οχήματος. Η Porsche περιστρέφεται χωρίς έλεγχο. Πρόκειται για ένα υπεραυτοκίνητο που έχει απόδοση λίγο κάτω από τα 475PS και είναι 4κίνητο. Διαθέτει συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και ηλεκτρονικά που εφόσον είναι ενεργά προστατεύουν σε δυναμικές καταστάσεις.

Παρατηρώντας λοιπόν προσεκτικά το βίντεο πριν και μετά δεν υπάρχει κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο ο δρόμος είναι άδειος. Δύσκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι χάθηκε ο έλεγχος από κάποια στραβοτιμονιά λόγω άλλου οχήματος. Ίσως μια στιγμιαία απόσπαση προσοχής, ίσως κάποιο αδέσποτο ζώο ή κάτι άλλο να ήταν η αρχή της συμφοράς. Οδηγικό λάθος; Υπερβολική ταχύτητα;

Σίγουρα πρόκειται για ακραία κατάσταση είναι εμφανές ότι το αυτοκίνητο έχει υψηλή ταχύτητα μπαίνοντας στο πάρκινγκ. Τη στιγμή της σύγκρουσης χάνουν τη ζωή τους  τέσσερις άνθρωποι. Η Porsche χτυπά με το πίσω μέρος το σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο προσκρούει πάνω στο κτίριο και κόβεται στα δυο. Ταυτόχρονα εκσφενδονίζεται από την Porsche το κιβώτιο ταχυτήτων και η μηχανή. Το σταθμευμένο αυτοκίνητο χτυπάει στον τοίχο και κόβεται στα δυο. Κομμάτια του εισέρχονται από την πόρτα μαζί με φλόγες και βγαίνουν από την άλλη πλευρά. Αμέσως μετά φαίνεται πανικόβλητος ενώ πετάγεται έξω ο πατέρας της οικογένειας.

Η Porsche συνεχίζει την πορεία της για λίγα μέτρα ακόμη και καταλήγει πίσω από το πάρκινγκ όπου απανθρακώνεται. Είναι σαφές ότι τη στιγμή της σύγκρουσης λόγω σφοδρότητας αναφλέγεται το καύσιμο στο ρεζερβουάρ του ενός ή και των δυο αυτοκινήτων

Η σκηνή αποτυπώνεται και βαραίνει την ψυχή όποιου την παρακολουθεί. Είναι μια ακραία έκφανση της τύχης. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων.

Του Τάκη Πουρναράκη στο newsauto.gr

vakakis-8

Γιώργος Βακάκης: Η τραγική ειρωνεία της μοίρας

Στην Porsche επέβαινε ο Γιώργος Βακάκης, 24 ετών σύμφωνα με τις πληροφορίες, γιος του Απόστολου Βακάκη, ισχυρού ανδρός της εταιρίας παιχνιδιών Jumbo και ο στενός φίλος και συνεργάτης του Ανδρέας Γεωργακόπουλος. Παραμένει άγνωστο πως χάθηκε ο έλεγχος του αυτοκινήτου από τον οδηγό του, το οποίο κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο ύψος της Υπάτης, σύμφωνα με το συγκλονιστικό βίντεο της σύγκρουσης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr η πρώτη που έμαθε για το τροχαίο ατύχημα του Γιώργου Βακάκη, φέρεται να είναι η αδερφή του Σοφία, μέσω ενός κοινού φίλου τους. Η μητέρα του σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν εκτός Αθηνών, ενώ ο πατέρας του που πληροφορήθηκε την είδηση λίγο αργότερα φέρεται να κατέρρευσε, όπως και η άλλη του αδερφή. Τραγική ειρωνεία της μοίρας; Ο νεαρός κληρονόμος σκοτώθηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις κεντρικές αποθήκες της Jumbo στην Εθνική οδό, σε ένα από αυτά τα συγκλονιστικά παιχνίδια που στήνει η ζωή. Απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη, σπούδαζε στην Αμερική και εργαζόταν ήδη στην εταιρία, ενώ στο μοιραίο ταξίδι ο προορισμός του ήταν η Αράχωβα. Λάτρευε τα ταξίδια, υπεραγαπούσε τις αδερφές του και χτες έφυγε χαρούμενος για μια εκδρομή που τελικά σφράγισε την μοίρα του και μαζί άλλων τριών ανθρώπων, στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού  Αθηνών Λαμίας.