πορεία-για-γρηγορόπουλο-θεσσαλονίκη-1103584
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.12.2022 | 20:11

Πορεία για Γρηγορόπουλο-Θεσσαλονίκη: «Γυαλιά καρφιά» βιτρίνες στην Τσιμισκή

Γυαλιά καρφιά έκαναν βιτρίνες καταστημάτων στην Τσιμισκή κατά τη διάρκεια της πορείας στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες του ThessToday.gr προκλήθηκαν μεγάλες φθορές στις βιτρίνες των καταστημάτων με τα περισσότερα καταστήματα να έχουν κατεβάσει ήδη ρολά.

Σημειώνεται ότι την πορεία που ξεκίνησε μετά τις 18:00 το απόγευμα από την Καμάρα με κατεύθυνση ανατολικά, πλαισιώνουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες εικόνες με σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων υπήρξαν και χθες στο κέντρο της πόλης, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, με αφορμή τον πυροβολισμό που δέχθηκε 16χρονος Ρομά από αστυνομικούς.

Οι κουκουλοφόροι κατέβηκαν στην Αγίας Σοφίας και άρχισαν να σπάνε τα πάντα στο πέρασμά τους, με την αστυνομία να επεμβαίνει με χρήση εκτεταμένων χημικών.

Οι καταστηματάρχες προσπαθούσαν μάταια να προστατέψουν τις περιουσίες τους, αλλά τα μαγαζιά τους βρέθηκαν με σπασμένες βιτρίνες, τις οποίες θα αποκαταστήσουν τις επόμενες ημέρες, ενώ για την ώρα τοποθέτησαν χαρτιά που γράφουν «προσοχή σπασμένη τζαμαρια» προς αποφυγή ατυχημάτων.