πωλούσε-παράνομα-το-πρόγραμμα-συνδρο-543005
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.04.2019 | 12:40

Πωλούσε παράνομα το πρόγραμμα συνδρομητικών καναλιών και συνελήφθη

Το πρόγραμμα προστατευόμενων συνδρομητικών καναλιών διέθετε παράνομα προς τρίτους, έναντι αμοιβής, με χρήση τεχνολογίας IPTV, ο άνδρας που συνελήφθη προχθές από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας.

Μετά από αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, για τη δράση του ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία.

Ακολούθησε επιχείρηση κατά την οποία επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς και η παράνομη πρόσβασή του σε συνδρομητικές υπηρεσίες, πράξη για την οποία συνελήφθη.

Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ψηφιακοί δέκτες, τεχνολογίας IPTV, δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, από τους οποίους ο ένας εξωτερικός, και κάρτα SIM .

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι είτε παραχωρούσαν στον συλληφθέντα προς διαμοιρασμό τις νόμιμες συνδρομές υπηρεσιών (κάρτες) που κατείχαν, είτε εισέπρατταν έσοδα από την παράνομη αυτή δραστηριότητα.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.