πολεμικό-ναυτικό-ψάχνουν-νέα-στοιχεί-1063097
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.08.2022 | 22:07

Πολεμικό Ναυτικό: Ψάχνουν νέα στοιχεία για τον θάνατο της Θάλειας

Aνοιχτά είναι όλα τα σενάρια για τον θάνατο της 19χρονης δόκιμης στο Πολεμικό Ναυτικό. «Δεν γνωρίζουμε το αίτιο του θανάτου της, δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου» αναφέρουν πηγές του Πολεμικού Ναυτικού με την ελληνική πλευρά να «πιέζει» να βγει το συντομότερο δυνατόν το πόρισμα της νεκροψίας από τους Ιταλούς, που αναμένεται να ρίξει φως στο θρίλερ του θανάτου της 19χρονης.

Ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας, μιλώντας στο Live News, ανέφερε: «Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει. Δεν ξέρει κανείς τίποτα μέχρι στιγμής. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι οι γονείς δεν ξέρουμε τίποτα». Οι γονείς της 19χρονης ταξίδεψαν στη Νάπολη, με τη βοήθεια του Πολεμικού Ναυτικού. «Ήταν μέσα στην αγωνία. Απλά μου είπε ότι φεύγω κατευθείαν για Ιταλία. Δουλεύαμε μαζί και έφυγε από τη δουλειά και πήγε στην Ιταλία», ανέφερε συνάδελφος του πατέρα στην κάμερα της εκπομπής του Mega.

Τα σενάρια για τον θάνατο της δόκιμης Πολεμικού Ναυτικού

Ένα από τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται είναι η δηλητηρίαση. Το εξάνθημα στο πόδι της όμως περιπλέκει την κατάσταση. Το κρίσιμο διάστημα, στο οποίο εστιάζουν οι έρευνες είναι από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου όταν το πλοίο «Προμηθέας» και η φρεγάτα «Κανάρης», με 158 δόκιμους, είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι Λαγκουλέτ της Τυνησίας. Κι αυτό γιατί η 19χρονη δόκιμος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα την ημέρα της αναχώρησης από το λιμάνι. Από το Πολεμικό Ναυτικό ψάχνουν να βρουν πού γευμάτισε στο λιμάνι της Τυνησίας με μαρτυρίες, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, να αναφέρουν πως μαζί με άλλους συμφοιτητές της γευμάτισε σε γνωστή αλυσίδα fast food.

Τα συμπτώματα της 19χρονης ξεκίνησαν με έναν ήπιο πυρετό την περασμένη Κυριακή, ο οποίος επιδεινώθηκε ραγδαία τα επόμενα 24ωρα. Το πρωί της Τετάρτης εισήχθη επειγόντως στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Νάπολης με υψηλό πυρετό και τα βασικά της όργανα να μην ανταποκρίνονται. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα. Επιβαρυντικός παράγοντας σε αυτό ίσως στάθηκε και η πρόσφατη νόσηση από κορονοϊό μόλις δύο εβδομάδες πριν. Μαζί της στο νοσοκομείο είχαν εισαχθεί και άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα δηλητηρίασης και πήραν εξιτήριο.

«Μπορεί να έχει παίξει ρόλο ο κορονοϊός»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει παίξει ρόλο στον θάνατο της 19χρονης ο κορονοϊός, άφησε ο Ιωάννης Γιαβάσης, καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο οποίος σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο της είναι ανοιχτά.

Για το ενδεχόμενο της τροφικής δηλητηρίασης τόνισε: «Το να έχουμε τόσο σύντομο θάνατο μετά από τροφική δηλητηρίαση είναι κάτι σπάνιο αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί ειδικά αν έχουμε κάποιον ανοσοκατεσταλμένο ή άρρωστο. Στην περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, υπάρχουν κάποιοι μικροοργανισμοί που έχουν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Αυτοί ανιχνεύονται στο αίμα και στα κόπρανα». Σύμφωνα με τον κ. Γιαβάση, η νόσηση της νεαρής από κορονοϊό, «σίγουρα μπορεί να έχει παίξει ρόλο, αλλά είναι κάτι που ερευνάται».