joker-ποιοι-τελικά-έκαναν-τις-καταγγελίες-687620
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.10.2019 | 09:27

Joker: Ποιοι τελικά έκαναν τις καταγγελίες για τους κινηματογράφους

Χάος επικράτησε με την εισβολή αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους το Σάββατο, καθώς υπήρξαν  καταγγελίες πως ανήλικα παιδιά έβλεπαν την ταινία Joker.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε πως και στις δύο περιπτώσεις έγιναν τηλεφωνικές καταγγελίες από διαφορετικές γυναίκες οι οποίες δήλωσαν ότι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι εν λόγω γυναίκες βρίσκονταν στο σημείο και κατηύθυναν τους αστυνομικούς των τοπικών τμημάτων που πήγαν, για να ελέγξουν την καταγγελία. Ετσι εντόπισαν τα παιδιά τα οποία και παρέδωσαν στους γονείς τους.

Πάντως το υπουργείο Πολιτισμού διέψευσε πως είχε δώσει εντολή για έλεγχο στις αίθουσες με επίσημη ανακοίνωσή του. Μάλιστα, τονίζει πως θα γίνει έρευνα για το αν ισχύει η φήμη πως οι καταγγελίες έγιναν από υπαλλήλους του υπουργείου, χωρίς να έχουν πάρει σχετική άδεια.

Στο διαδίκτυο, μάρτυρας στο ένα εκ των δύο περιστατικών, στο σινεμά ΑΕΛΛΩ, έγραψε στο Facebook πως η επέμβαση της αστυνομίας αφορούσε ενδοοικογενειακή διένεξη. Ανέφερε μάλιστα ότι οι αστυνομικοί δεν μπήκαν μέσα στην αίθουσα, αλλά οι δύο άνδρες της ΔΙΑΣ μίλησαν με τον πατέρα που συνόδευε τον 14χρονο γιο του και εν συνεχεία αποχώρησαν όλοι.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο γγ των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος ανέφερε πως ο νόμος που εφαρμόστηκε είναι του 1937 και σχολίασε «δεν μας άρεσε η εικόνα, εμείς θέλουμε τα παιδιά να αγαπάνε την αστυνομία. Εμείς κάνουμε τεράστιο αγώνα για να φέρουμε τα παιδιά δίπλα μας. Εμείς θέλουμε να εξυπηρετούμε τους πολίτες μόνο σε ένα κομμάτι, αυτό της εγκληματικότητας. Μας φορτώνουν με πάρεργα που είναι στα όρια του νόμου και της παρανομίας. Δεν θέλουμε να είμαστε σε αυτά θέλουμε να υπηρετούμε τον πολιτη» κατέληξε ο κ. Μαυροειδάκος.