ποιοι-δρόμοι-θα-κλείσουν-στην-αθήνα-κα-476366
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.09.2021 | 19:59

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αθήνα και πότε για το Ράλι Ακρόπολις

Η Τελετή Εκκίνησης του Acropolis Rally 2021 θα πραγματοποιηθεί περί ώρα 17:30΄ της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακρόπολη, από όπου και τα αγωνιστικά οχήματα θα κινηθούν προς τον χώρο Εκκίνησης επί της Λ. Αμαλίας.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και περί ώρα 18:00΄, θα διεξαχθεί η 1η  Ειδική Διαδρομή (“COSMOTE 5G Athens Stage”) του EKO Acropolis Rally 2021, στη διαδρομή:

Εκκίνηση Λ. Αμαλίας (ύψος εξόδου του Μετρό προ της εισόδου πάρκινγκ της Βουλής Των Ελλήνων) – συνέχεια Λ. Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας – αριστερά Β. Γεωργίου Α΄ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α΄ – αριστερά Πλατεία Συντάγματος – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος της οδού Ερμού – συνέχεια Πλατεία Συντάγματος – αριστερά Όθωνος – συνέχεια Όθωνος – αριστερά Λ. Αμαλίας – συνέχεια Λ. Αμαλίας – περιστροφή γύρω από την ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή (roundabout) στο ύψος του Μ.Α.Σ. – συνέχεια Λ. Αμαλίας – αριστερά Β. Γεωργίου Α΄ – συνέχεια Β. Γεωργίου Α΄ – Τερματισμός (ύψος ξεν/χείου «King George»).

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του αγώνα, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ κατά μήκος του οδικού δικτύου που περιβάλλει την αθλητική εγκατάσταση της Ειδικής Διαδρομής, ως εξής:

  • Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από 06:00΄ ώρα της Πέμπτης 09/09/2021 και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας αυτών από 11:00΄ ώρα της Πέμπτης 09/09/2021, στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους:
  • Σταδίου, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμερικής έως τη συμβολή της με την Πλ. Συντάγματος,
  • Λ. Β. Σοφίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Λ. Β. Σοφίας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ.Αμαλίας, στο τμήμα της από το ύψος της συμβολής της με την οδό Σέκερη έως τη συμβολή της με την Λ.Αμαλίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Πλ. Συντάγματος, καθ’ όλο το μήκος της,
  • Φιλελλήνων, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Λ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κέντρο, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Καλλιρόης έως τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,
  • Λ. Συγγρού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παραλία, στο τμήμα από το τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου έως τη συμβολή της με την οδό Αμβρ.Φραντζή,
  • Χατζηχρήστου, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Ροβέρτου Γκάλι, καθ’ όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο,
  • Κόμβος Ακρόπολης,
  • Προπυλαίων, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Ροβέρτου Γκάλι έως τη συμβολή της με την οδό Καβαλλότι,
  • Καβαλλότι, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Προπυλαίων έως τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου,
  • Μισαραλιώτου, καθ’ όλο το μήκος της,
  • Πετμεζά, στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Μισαραλιώτου έως τη συμβολή της με τη Λ.Συγγρού.
  • Η κάθετη διέλευση των οχημάτων επί των οδικών αξόνων της Λ. Β.Σοφίας, της Λ.Β.Κων/νου, της οδού Σταδίου και της οδού Πανεπιστημίου θα επιτρέπεται.
  • Καθορισμός της οδού Βουλής, ως οδού αντίθετης ροής (αντιδρόμηση), στο τμήμα της από τη συμβολή της με την οδό Κολοκοτρώνη έως τη συμβολή της με την οδό Καρ. Σερβίαςμόνο για οχήματα μεταφοράς μονίμων κατοίκων, οχήματα μεταφοράς επιβατών προς ξενοδοχειακές μονάδες και οχήματα ανεφοδιασμού και εξυπηρέτησης παρακείμενων επιχειρήσεων.

Λόγω των ανωτέρω περιορισμών παρακαλούνται οι οδηγοί για τη διευκόλυνσή τους, να επιλέγουν εναλλακτικούς οδικούς άξονες (Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Σταδίου κ.λπ.) για την προσέγγισή τους στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας ή ενδεικτικά μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω εναλλακτικά δρομολόγια :

  • Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ. Συγγρού):

Λ. Συγγρού – δεξιά Καλλιρόης – συνέχεια Λ.Β.Κων/νου – αριστερά μέσω κάθέτων οδών προς περιοχή Κολωνακίου

  • Προς Κέντρο Αθήνας (για τους κινούμενους επί της Λ.Κηφισίας):

Λ. Κηφισίας – συνέχεια Λ.Β.Κων/νου – δεξιά Λ.Β.Σοφίας – δεξιά Σέκερη ή,

Λ.Κηφισίας – δεξιά Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά μέσω καθέτων οδών προς Κέντρο Αθήνας ή,

Λ.Κηφισίας – δεξιά Λ. Αλεξάνδρας – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων).

  • Η προσέλευση θεατών (πεζών) για την παρακολούθηση της εκδήλωσης, θα πραγματοποιείται:
  • Για τους προσερχόμενους στη Λ.Αμαλίας, μέσω της οδού Σουρή ή του Ζαππείου,
  • Για τους προσερχόμενους στην Πλ. Συντάγματος, είτε από τη τη συμβολή Πανεπιστημίου/ Βουκουρεστίου είτε από τη συμβολή Σταδίου/ Αμερικής.

Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι δυνατόν να τροποποιηθούν χρονικά και εδαφικά, αναλόγως των επικρατούντων κυκλοφοριακών συνθηκών.

Περαιτέρω και για τις ανάγκες, διαμόρφωσης της αθλητικής εγκατάστασης της Ειδικής Διαδρομής, θα πραγματοποιηθούν οι εξής ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ:

  • Τρίτη 07/09/2021:
  • Τμηματική ανά λωρίδα κυκλοφορίας και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, κατά μήκος της Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λ.Β.Όλγας έως τη Λ.Β.Σοφίας, κατά τις ώρες 22:30΄ της Τρίτης 07/09/2021 έως 07:00΄ της Τετάρτης 08/09/2021
  • Τμηματική ανά λωρίδα κυκλοφορίας και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, κατά μήκος της Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της από τη συμβολή της με τη Λ.Β.Όλγας έως τη Λ.Β.Σοφίας, κατά τις ώρες 22:30΄ της Τετάρτης 08/09/2021 έως 07:00΄ της Πέμπτης 09/09/2021
  • Τμηματική και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, καθ’ όλο το μήκος της οδού Πλ. Συντάγματος, κατά τις ώρες 22:30΄ της Τετάρτης 08/09/2021 έως 07:00΄ της Πέμπτης 09/09/2021 
  • Τετάρτη 08/09/2021:

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών, καθ’ όλο το μήκος της Όθωνος, κατά τις ώρες 23:00΄ της Τετάρτης 08/09/2021 έως 06:00΄ της Πέμπτης 09/09/2021.

  • Επίσης και στο πλαίσιο λήψης μέτρων αρμοδιότητάς μας για τη διεξαγωγή της Τελετής Αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, από την 10:00΄ ώρα της Τετάρτης 08/09/2021 θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.

Παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ράλι Ακρόπολις: Ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ευρεία σύσκεψη για το «ράλι Ακρόπολις» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τη συμμετοχή των Υφυπουργών Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη και αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ. Εξετάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της σπουδαίας αθλητικής  διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος μετά τη σύσκεψη προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

«Ύστερα από οκτώ χρόνια, ένα πολύ μεγάλης, παγκόσμιας σημασίας γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού το Ράλι Ακρόπολις πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία ανήκει στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, στον κ. Αυγενάκη και ασφαλώς έχει τη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα πραγματοποιήσαμε σύσκεψη προετοιμασίας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο για την επιτυχή έκβαση αυτής της υπόθεσης, καθώς το γεγονός  θα μεταδίδεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναμένεται να υπάρχουν περί τα 500 εκατομμύρια τηλεθεατές και ασφαλώς η εικόνα που θα εκπέμψει η πατρίδα μας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Είναι μία τεράστια προβολή που ενισχύει την ακτινοβολία και το κύρος της χώρας.

Υπάρχει πάρα πολύ σημαντική προετοιμασία από τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Υφυπουργός, ο κύριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κύριος Καραμαλάκης έχουν κάνει δουλειά με τη συνδρομή όλων των άξιων στελεχών. Εμπλέκεται και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, η Τροχαία Αττικής φυσικά και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Σήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα η σχετική ανακοίνωση γιατί υπάρχουν πολύ σημαντικές μεταβολές, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους πολίτες να ενημερωθούν και να πάρουν υπόψη τους τα μέτρα που θα ληφθούν, γιατί αυτά τα μέτρα θα επηρεάσουν για ένα τριήμερο τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας.

Θα βοηθήσουμε όλοι μαζί να πετύχει το Ράλι Ακρόπολις, με ασφάλεια, με σιγουριά. Θα είναι ένα πολύ θετικό μήνυμα για την πατρίδα και την πρωτεύουσα».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε:

Πραγματοποιήσαμε μία ακόμα σύσκεψη εδώ, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τα κορυφαία στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεγάλη διοργάνωση του EKOΡάλι Ακρόπολις. Αυτή τη φορά παρών ήταν και ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, τον οποίο και τον ευχαριστούμε, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχάλης Καραμαλάκης.

Η σύσκεψη είχε ως σκοπό την περιγραφή και την εξέταση όλων των ειδικών διαδρομών του αγώνα και βεβαίως την αποφυγή του οποιουδήποτε προβλήματος σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Όλη αυτή η οργάνωση  έχει και μία άλλη διάσταση: Την εικόνα της χώρας μας, την εξυπηρέτηση των πολιτών, την πρόβλεψη και του τελευταίου απίθανου συμβάντος που μπορεί να συμβεί σε έναν τέτοιας έκτασης αγώνα. Στην ουσία μιλάμε για την «Ολυμπιάδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού». Και σε αυτή τη διοργάνωση, η Ελληνική Αστυνομία έχει δώσει την ψυχή της.

Οφείλω λοιπόν να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» εκ μέρους όλης της οργανωτικής επιτροπής, όλων των αγωνιζομένων, όλων των στελεχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχουν δουλέψει πάρα πολλές ώρες για να προετοιμαστούν και να είμαστε σε όλα έτοιμοι, για όλα έτοιμοι.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά, ότι θα έχουμε έναν καταπληκτικό αγώνα, ότι θα δούμε μοναδικές εικόνες, τόσο από το κέντρο της Αθήνας, από το Λουτράκι, αλλά φυσικά και από την Στερεά Ελλάδα.

Η χώρα μας θα διαφημιστεί σε πάνω από μισό δισεκατομμύριο φανατικούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και οι εικόνες που πρέπει να πάρουν μαζί τους, φεύγοντας, οι αγωνιζόμενοι στα πληρώματα τους και τα στελέχη των ομάδων τους θα πρέπει να είναι οι καλύτερες.

Δουλεύουμε αδιάκοπα γι’ αυτό, εργαζόμαστε προκειμένου η Ελλάδα, με πρωτοβουλίες όπως αυτή, με εξωστρέφεια και μέσω του αθλητισμού, να δυναμώνει και να γιγαντώνεται στο διεθνές στερέωμα.