ποιο-δέντρο-θα-φωταγωγήσει-φέτος-ο-σάκ-78258
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.11.2016 | 19:05

Ποιο δέντρο θα φωταγωγήσει φέτος ο Σάκης Ρουβάς – Ποιος δήμος τον κάλεσε

Εντυπωσιακός αναμένεται να είναι και φέτος ο εορταστικός διάκοσμος του Βόλου, αφού εμπλουτίζεται, σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη περίοδο, που ξάφνιασε όμορφα και εντυπωσίασε το πανελλήνιο, αποτελώντας πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.

Την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων θα σημάνει ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος θα φωταγωγήσει την πόλη του Βόλου, την «Αργώ», αλλά και το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ως επίτιμος προσκεκλημένος, σε μια λαμπερή τελετή, γεμάτη συναίσθημα και Χριστουγεννιάτικη μαγεία,στην παραλία του Βόλου, την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, το υψηλότερο της Ελλάδος, θα είναι ύψους 24 μέτρων και θα στολιστεί με 80.000 λαμπάκια, μαζί με την επιβλητική «Αργώ» και τον εντυπωσιακό «μπλε ουρανό», που και φέτος διοργανώνεται με υψηλά πρότυπα και ποιότητα για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.

Για το μουσικό μέρος της τελετής θα συμπράξουν 40 δεξιοτέχνες μουσικοί της πόλης του Βόλου, οι οποίοι, με μαέστρο τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά, θα συνοδεύουν μουσικά τη σοπράνο και καθηγήτρια μονωδίας, Σύλβια Τσιμπανάκου, το μουσικό σύνολο «Voice and Voices» τα 100 παιδιά μέλη της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ενώ θα συμμετάσχουν και 60 χορευτές με δεκάδες δασκάλους χορού.

Την αποκάλυψη του φωτεινού διακόσμου της πόλης, του εντυπωσιακού «μπλε ουρανού» (στις οδούς Δημητριάδος, Αγίου Νικολάου, Κουμουνδούρου και στην πλατεία Μητροπόλεως) και της επιβλητικής «Αργούς», θα συνοδεύσει μία σειρά εκπλήξεων για τους θεατές της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά και θα μεταδοθεί δορυφορικά σε κάθε γωνιά της γης.

Η φωταγώγηση του Βόλου θα εμπλουτιστεί με πολλές εκπλήξεις για να ακολουθήσει «Χριστουγεννιάτικος Περίπατος» του Σάκη Ρουβά, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου κατά μήκος της λεωφόρου Δημητριάδος προς το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, σε με μια πομπή-έκπληξη.

Όπως αναφέρεται και στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, «κάτω από τη σκιά του μυθικού πλοίου της Αργούς η πόλη του Βόλου και οι δημότες της θα στείλουν σε όλη την Ελλάδα ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και θα αποδείξουν ότι τα καταφέρνουν».

Κυρίαρχο σύνθημα και σλόγκαν θα είναι: «Όταν Θέλουμε, Μπορούμε. Γιατί ο Βόλος μας μαγεύει, ο Βόλος μας ενώνει…».