ποινή-φυλάκισης-πέντε-μηνών-στον-διοι-1109985
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.02.2023 | 16:52

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών στον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω για πλαστογραφία

Η υπόθεση απασχόλησε την υπηρεσία το 2017 και παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω το 2019 από τον προηγούμενο διοικητή Δημήτρη Γιάνναρη, όταν διαπίστωσε πως ο αναπληρωτής διοικητής Γρηγόρης Μαυρίδης, τη περίοδο απουσίας του ιδίου σε άδεια, υπέγραψε, χρησιμοποιώντας υπογραφή συναδέλφου του εγκρίσεις μελέτης και χορήγηση πιστοποιητικών πυρασφάλειας σε πέντε Ξενοδοχεία της Κω πέντε και τεσσάρων αστέρων .

‘’Από τη στιγμή που έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη!! ,περιμένουμε όμως και να τελεσιδικήσει η υπόθεση’’, δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας 5ετούς υποχρέωσης και συμβασιούχων Πυροσβεστών Αλέξανδρος Φαραντάκης.

Απαντώντας στο ερώτημα αν είναι ηθικό να παραμένει στο διάστημα αυτό σε αυτήν τη θέση ευθύνης, ο κ. Φαραντάκης υπογράμμισε πως ‘’στη σημερινή εποχή δεν μπορούμε να μιλάμε για ηθική’’.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου δόθηκε εντολή, μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης την 8η Δεκέμβρη 2022,να διενεργηθεί ΕΔΕ, ενώ σε επικοινωνία της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου με τον κ. Μαυρίδη δεν δέχθηκε να προχωρήσει σε δήλωση δεσμευόμενος, να μιλήσει μετά τις 10 του Μάρτη, οπότε και θα εκδικαστεί η έφεση που έχει ο ίδιος υποβάλλει.