ποινή-φυλάκισης-για-τον-53χρονο-που-συνε-662876
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.10.2019 | 15:29

Ποινή φυλάκισης για τον 53χρονο που συνελήφθη στο αυτοκίνητό του με ημίγυμνο 16χρονο

«Δεν έχω κάνει κάτι είμαι συντετριμμένος….». Με αυτά τα λόγια και ξεσπώντας σε λυγμούς ο 53χρονος άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί προ ημερών έχοντας στο αυτοκίνητό του έναν ημίγυμνο 16χρονο νεαρό, προσπάθησε σήμερα, ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικών να αντικρούσει τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν για «απόπειρα γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής».

Ωστόσο, το δικαστήριο υιοθετώντας την σχετική εισαγγελική πρόταση τον έκρινε ένοχο για τη συγκεκριμένη κατηγορία και τον καταδίκασε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή ενώ απέρριψε το αίτημα του για αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου.

Τι είπε στην απολογία του

Μάλιστα, στο δικαστήριο ως μάρτυρας του 53χρονου κατάθεσε η σύντροφος του η οποία του παρείχε πλήρη στήριξη, αναφέροντας ότι τα 12 χρόνια που είναι μαζί του δεν είχαν αντιληφθεί κάτι.

Κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν γνώριζε την ηλικία του αγοριού και πως έκαναν παρέα μιλώντας για ποδόσφαιρο.

«Δεν μου έλεγε την ηλικία του. Συζητούσαμε για ποδόσφαιρο. Εμφανισιακά φαινόταν μεγαλύτερος. Είχαμε συναντηθεί 2-3 φορές και μιλούσαμε για αθλητικά» είπε και προσέθεσε: «Εκείνο το βράδυ βρεθήκαμε γύρω στις 11 για μια βόλτα στην Κηφισιά. Πήγαμε προς την εθνική οδό για να κάνω την ανάγκη μου. Δεν γνωρίζω γιατί είχε βγάλει την μπλούζα, πιθανόν να ζεστάθηκε, δεν του το ζήτησα εγώ. Η θέση του συνοδηγού ήταν κατεβασμένη, γιατί φοβήθηκε τους αστυνομικούς, είναι Αλβανός Ρομά».

Σε ό,τι αφορά στα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου που είχε ανταλλάξει με τον 16χρονο και από τα οποία διαφαίνεται ότι γινόταν «παζάρι» για αμοιβή από 5 έως 8 ευρώ, ο κατηγορούμενος τα απέδωσε σε χιούμορ, ενώ υποστήριξε ότι του έδινε χρήματα, γιατί τα είχε ανάγκη.

Υποστήριξε ακόμη πως «στο facebook μιλάς με διάφορους και μπορείς να πεις διάφορα» καθώς και ότι οι συνομιλίες του «είναι αποσπάσματα και μπορεί « να παρερμηνευτούν».

Τι ανέφερε ο 16χρονος

Στο δικαστήριο αναγνώσθηκε η κατάθεση του 16χρονου (σ.σ. η υπεράσπιση του 53χρονου ζήτησε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών η δίκη και να καταθέσει το θύμα αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό).

Στην κατάθεσή του ο 16χρονος αναφέρει για τον κατηγορούμενο: «Μου έστελνε ερωτικά μηνύματα, δεν με ρώτησε πόσων ετών είμαι. Μου είπε να πάμε για καφέ. Θα μου έδινε χρήματα. Βρεθήκαμε στην εθνική οδό στο ύψος της Λένορμαν. Στο όχημα μπήκα με τη θέλησή μου, μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα, δεν πρόλαβε να ασελγήσει πάνω μου. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν έρχονταν οι αστυνομικοί».

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας ο 53χρονος είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού έναντι χρημάτων με τον ανήλικο μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αντάλλαξαν. Ωστόσο, ο δράστης συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ είχε σταματήσει το όχημά του σε παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος της Μεταμόρφωσης.