ποινή-φυλάκισης-σε-άνεργο-που-δεν-πλήρ-80792
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.11.2016 | 13:14

Ποινή φυλάκισης σε άνεργο που δεν πλήρωσε εισιτήριο στον ΟΑΣΘ

Εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του, δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος ενός ανέργου. Επέβαλε 22 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση, σε βάρος ανέργου, που δεν είχε εισιτήριο!

Στις 15 Νοεμβρίου του 2011 ο άνεργος Β.Κ , ο οποίος δεν είχε εισιτήριο στο λεωφορείο της γραμμής 11 στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με μαρυρίες, διαπομπεύτηκε, εξυβρίστηκε και κρατήθηκε παράνομα για περισσότερες από τρεις στάσεις από δύο ελεγκτές αν και είχε επιδείξει την κάρτα ανεργίας του. Ένας συνεπιβάτης κατέθεσε υπέρ του άνεργου Β.Κ στο αστυνομικό τμήμα Χαριλάου, στο οποίο οδηγήθηκαν όλοι. Ο άνεργος-επιβάτης κατέθεσε μήνυση για παράνομη παρακράτηση και εξύβριση προς τους ελεγκτές του ΟΑΣΘ, οι οποίοι κατέθεσαν και αυτοί μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση και επιπλέον κατέθεσαν μήνυση και στον συνεπιβάτη, ο οποίος ήταν συνδικαλιστής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Θεσ/νίκης.

Στις 15 Ιουλίου του 2015 εκδικάστηκε η μήνυση που έγινε σε βάρος του συνδικαλιστή όπου καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο, ποινή 4 μήνες με 3ετή αναστολή. Στις 4 Νοεμβρίου 2015 εκδικάστηκε η μήνυση των ελεγκτών κατά του άνεργου-επιβάτη, ποινή 22 μήνες με τριετή αναστολή, αν και όλοι οι μάρτυρες (υπεράσπισης και κατηγορίας) όπως και οι ελεγκτές, βεβαίωναν ότι η συμπεριφορά του ανέργου-επιβάτη δεν ήταν επιλήψιμη.

Ακόμη και από την έδρα του δικαστηρίου έγινε παραδεκτό ότι η συμπεριφορά των ελεγκτών ήταν προκλητική και ότι κράτησαν τον άνεργο-επιβάτη για περισσότερο από τρεις στάσεις, ωστόσο αυτό δεν άλλαξε σε τίποτα την απόφαση και η «καμπάνα» έπεσε βαριά για τον νεαρό άνεργο.