Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στον τέως αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για παράβαση καθήκοντος

Σε φυλάκιση 12 μηνών για παράβαση καθήκοντος καταδικάστηκε ο τέως αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας. Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου ο κ. Καφύρας κρίθηκε ένοχος δεν προχώρησε στην οριστική διακοπή λειτουργίας μηχανουργείου στην πόλη του Πύργου, που προκαλούσε υποβάθμιση περιβάλλοντος εξαιτίας ηχορύπανσης.

Με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης (κατά συγχώνευση) 21 μηνών στον ιδιοκτήτη του μηχανουργείου: 12 μηνών και για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και 15 μηνών για υποβάθμιση περιβάλλοντος και πρόστιμο 3.000 ευρώ για περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Παράλληλα το Δικαστήριο έκρινε αθώους, ελλείψει δόλου, τους έξι υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι οποίοι με βάση το κατηγορητήριο αφού διενήργησαν τέσσερις ελέγχους στο συγκεκριμένο μηχανουργείο, και παρά το γεγονός ότι διαπίστωσαν και κατέγραψαν την προκαλούμενη ηχορύπανση από τη λειτουργία του, δεν προέβησαν στην επιβολή καμίας κύρωσης, παρά τα όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υπόθεση της περιόδου 2012-2014 στην οποία είχαν παρέμβει ο τέως Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής αλλά και ο τότε Γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μέρκος.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Καφύρας είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση για τις φωτιές στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2017. 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ, 12 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΚΑΦΥΡΑΣ, ΤΕΩΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!