ποια-σχολεία-θα-παραμείνουν-κλειστά-α-68360
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.01.2017 | 15:19

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο στο νομό Θεσσαλονίκης

Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι ούτε αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε 13 από τους 14 δήμους του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Αργά το απόγευμα αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις και για τον δήμο Θέρμης, όπου σήμερα τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά.

Εδικότερα στον Δήμο Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο, Τρίτη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Ελλη Χρυσίδου.

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώθηκε πως μετά από σύσκεψη του δημάρχου με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και τις διευθύνσεις αποφασίστηκε όλα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία και στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου “μετά από συνεχή επικοινωνία με όλες τις σχολικές μονάδες διαπιστώθηκε πως συνεχίζονται τα προβλήματα με την έλλειψη υδροδότησης και παραμένουν χαμηλές οι θερμοκρασίες των σχολικών αιθουσών παρά τη λειτουργία των συστημάτων θέρμανσης λόγω του συνεχόμενου ολικού παγετού”.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) ούτε στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ενώ οι παιδικοί σταθμοί αντίθετα θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονιών.

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης αλλά και οι παιδικοί σταθμοί έλαβε ο Δήμος Λαγκαδά, εξαιτίας των σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στις εγκαταστάσεις των σχολείων από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην Καλαμαριά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Θεοδόση Μπακογλίδη.

Κλειστά σχολεία σε Κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Κατερίνης, Κιλκίς και Εδεσσας λόγω παγετού και εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.

Στη Χαλκιδική δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στους Δήμους Πολυγύρου, Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη εξαιτίας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.