Ποια η κατάσταση με το πύρινο μέτωπο στα Βίλια

Πολύ καλύτερη είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στο πύρινο μέτωπο στα Βίλια. Το πρόβλημα με τη φωτιά βρίσκεται πλέον ανάμεσα σε Παλαιοχώρι και Θέα. Είναι δύο από τους οικισμούς που χθες έλαβαν το μήνυμα για εκκένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, τα πρώτα εναέρια μέσα έχουν ήδη ξεκινήσει και επιχειρούν. Πρόκειται για δύο ελικόπτερα. Η φωτιά έκαιγε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και πλέον έχει κατέβει χαμηλά και απέχει περίπου 200-300 μέτρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Προφήτης Ηλίας διατρέχει μεγάλο κίνδυνο καθώς η φωτιά εκτείνεται σε μια πολύ μεγάλη απόσταση καθώς όλη η κορυφογραμμή του βουνού φλέγεται.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη με το θετικό να είναι πως λόγω των ανέμων και των εναερίων μέσων χθες, η φωτιά απομακρύνθηκε από τον οικισμό στα Βίλια και βρίσκεται στη κορυφογραμμή των βουνών.

H πυρκαγιά απειλεί τώρα Παλαιχώρι και Θέα, πευκόφυτες περιοχές με αρκετά σπίτια μέσα στα πεύκα.

Στον δρόμο που πηγαίνει προς τον οικισμό Θέα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή πυροσβεστικά οχήματα τα οποία όμως δεν μπορούν να ανέβουν στο βουνό και να επιχειρήσουν διότι είναι δύσβατη περιοχή και περιμένουν η φωτιά να κατέβει χαμηλότερα με την μόνη ελπίδα να είναι τα εναέρια μέσα που θα σηκωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν απλωθεί σε σημεία που υπάρχουν οικισμοί.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΜΕΤΩΠΟ, ΒΙΛΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]