ποια-γενιά-και-γιατί-δεν-τρελαίνεται-1189026
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.06.2023 | 00:00

Ποια γενιά και γιατί δεν… τρελαίνεται για το σεξ

Είναι οι άνθρωποι που δεν ακολουθούν την πεπατημένη, ταξιδεύουν ακόμα και χωρίς λεφτά, δεν πίνουν αλκοόλ στο πρώτο ραντεβού και, όπως φαίνεται δεν έχουν το σεξ στις προτεραιότητές τους!

Σύμφωνα με το βιβλίο της Maria Yagoda, «Σεξ και μπερδεμένος: Γιατί ανεχόμαστε το κακό σεξ και πώς να μην το κάνουμε πια», «οι νέοι άνθρωποι κατακλύζονται από τοξικά μηνύματα για το σεξ και δυσκολεύονται να νιώσουν ευχαρίστηση».

Το πολύ… TikTok βλάπτει!

Σημαντικό ρόλο στην… ύφεση της σεξουαλικής ζωής των Gen Z-ers παίζουν και τα social media. «Όπως λέει η Yagoda, το TikTok και το Instagram, εξοικειώνουν τους ανθρώπους με τη σεξουαλικότητά τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους βοηθούν να συνάψουν λειτουργικές σχέσεις και να έχουν καλή σεξουαλική ζωή» εξηγεί, σύμφωνα με τη New York Post.

Εν ολίγοις, η γενιά που ανήγαγε σε επιστήμη το «λιώσιμο στο κρεβάτι», τον ελεύθερο και δημιουργικό της χρόνο τον περνάει μακριά από το σεξ! Και αυτό μπορεί να σχετίζεται με το ότι από πολύ νωρίς, κατακλύζονται με σεξουαλικές εικόνες.

«Τα παιδιά μαθαίνουν πράγματα για το σεξ από την τηλεόραση, από περιοδικά, από το TikTok. Η πληροφορία είναι άφθονη. Οι περισσότεροι Gen Z-ers όμως μιλούν για το σεξ σαν κάτι… μέτριο ή αμήχανο» λέει η αρθρογράφος σεξουαλικών θεμάτων. «Πολλοί παίρνουν σαν δεδομένο ότι η σεξουαλική τους ζωή δεν θα είναι ποτέ καλή»  προσθέτει.

Ο κορωνοϊός και το πορνό

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά με τα οποία πρέπει να παλέψουν, οι νέοι ήρθαν αντιμέτωποι και με την πανδημία του κορωνοϊός .

«Η πανδημία λειτούργησε αποτρεπτικά όσον αφορά στις απολαύσεις της ζωής και το σεξ. Αρκετοί ερευνητές λένε ότι είναι βασικός λόγος για την «σεξουαλική ύφεση» των Gen Z-ers» σημειώνει.

Και κάπου εδώ μπαίνει το πορνό! Η ευκολία της πρόσβασης σε ο,τιδήποτε σεξουαλικό φαίνεται ότι κάνει τους νέους να… βαριούνται να προσπαθήσουν για τη σεξουαλική τους ζωή, όντες ήδη πεπεισμένη ότι το αποτέλεσμα θα ήταν μέτριο.

Μία μελέτη του match.com του 2021 για τις σεξουαλικές συνήθειες των εργένηδων διαπίστωσε ότι το 81% δεν θεωρεί το σεξ προτεραιότητα.

«Κάθε φορά που φτάνω με κάποιον στο κρεβάτι, νιώθω ότι κάνει αγγαρεία, αντιγράφει ότι βλέπει στο πορνό και τέλος» περιγράφει μια 20χρονη.

Άλλη έρευνα του Pew Research Center συμπεραίνει ότι το 60% των ανδρών κάτω των 30 ετών είναι μόνοι τους από επιλογή και οι ειδικοί θεωρούν ότι βασική αιτία για τη μοναξιά τους είναι η παρακολούθηση ταινιών πορνό.