ποια-είναι-τα-ασφαλέστερα-αυτοκίνητα-62994
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.01.2020 | 18:37

Ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της χρονιάς (βίντεο)

Με το ξεκίνημα του 2020, ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP ανακοίνωσε τα αυτοκίνητα που πήραν την υψηλότερη βαθμολογία ανά κατηγορία για την ασφάλεια που προσφέρουν το 2019.

Το 2019 ο EuroNCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφαλείας που διεξάγει για 55 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 41 κατάφεραν να αποσπάσουν την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων.

Σύμφωνα με το Newsauto τα μοντέλα που ξεχώρισαν ανά κατηγορία εκτός από τα 5 αστέρια που έλαβαν για την ασφάλειά τους, κατέκτησαν και την υψηλότερη βαθμολογία στους 4 κύριους τομείς αξιολόγησης, δηλαδή στην Προστασία των ενηλίκων, την Προστασία των παιδιών, την Ασφάλεια των πεζών και στα Συστήματα ασφαλείας.

Στην πιο δημοφιλή στη χώρα μας κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων είχαμε ισοπαλία στην πρώτη θέση των ασφαλέστερων της χρονιάς, μεταξύ του Audi A1 και του Renault Clio. Το πρώτο έλαβε 95% στους ενήλικες, 85% στα παιδιά, 73% στους πεζούς και 80% στα συστήματα ασφαλείας, ενώ το δεύτερο 96% στους ενήλικες, 89% στα παιδιά, 72% στους πεζούς και 75% στα συστήματα ασφαλείας.

Στα μικρά και compact SUV, η Subaru πήρε τον τίτλο του ασφαλέστερου της χρονιάς με το Forester, που έλαβε βαθμολογία 97% στους ενήλικες, 91% στα παιδιά, 80% στους πεζούς και 78% στα συστήματα ασφαλείας. Αμέσως μετά ακολούθησαν τα Mazda CX-30 και VW T-Cross.

Στην κατηγορία των Μικρών Οικογενειακών Αυτοκινήτων η Mercedes πήρε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τίτλο του ασφαλέστερου νέου μοντέλου με τη νέα CLA, η οποία ακολούθησε την περσινή επιτυχία της A-Class. H CLA έλαβε βαθμολογία πάνω από 90% στις 3 από τις 4 κατηγορίες αξιολόγησης.

Σε ό,τι αφορά στην κατηγορία των μεγάλων SUV, η Tesla με το Model X ήταν η νικήτρια, με το SEAT Tarraco να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Το Tesla Model 3 μαζί με τη BMW Σειρά 3 ήταν τα καλύτερα στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών αυτοκινήτων, με τη Skoda Octavia να ακολουθεί.

Το Model 3 της Tesla ήταν και το ασφαλέστερο στην κατηγορία «Ηλεκτρικά και υβριδικά». Τέλος, ο Euro NCAP τονίζει την επίδοση ασφαλείας της BMW Z4, η οποία ήταν το μοναδικό ρόουντσερ που δοκιμάστηκε καταφέρνοντας να αποσπάσει την υψηλότερη βαθμολογία στην ιστορία της κατηγορίας.

Ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της χρονιάς