ποια-ακίνητα-του-τσοχατζόπουλου-δεσμ-387328
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 02.11.2017 | 10:14

Ποια ακίνητα του Τσοχατζόπουλου δεσμεύονται

Στις φυλακές Χαλκίδας  αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε δεύτερο βαθμό και καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών επί της υπουργίας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την  καταδικαστική απόφαση για τον πρώην υπουργό, αλλά και για τα μέλη της οικογένειάς του, μάλιστα χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τον ίδιο, ακολούθησε και η δέσμευση της περιουσίας του Άκη Τσοχατζόπουλου και την επιδίκαση αποζημίωσης του Δημοσίου με ποσό 1.570.000 ευρώ , εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο «χρεώθηκε» στον πρώην υπουργό.

Μεταξύ άλλων, περνά οριστικά στο Δημόσιο και το οίκημα της Διονύσου Αρεοπαγίτου, που ανήκει στον Άκη Τσοχατζόπουλου και τη Βίκυ Σταμάτη

Το δικαστήριο αποδέσμευσε ωστόσο τρία ακίνητα της κόρης του πρώην υπουργού Αρετής Τσοχατζοπούλου καθώς και λογαριασμούς, με συνολικό ποσό 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ τής επιστέφονται κάποια τιμαλφή. Σημειώνεται ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει διαθέσει στο Δημόσιο τρία ακίνητα από την αρχή της υπόθεσης.

Αποδεσμεύεται επίσης το διαμέρισμα που πλέον διαμένει η Βίκυ Σταμάτη στο Χαλάνδρι, καθώς επίσης και τρία ακίνητα και ένα οικόπεδο της πρώην συζύγου του πρώην υπουργού Γκούντρουν Μολντενάουερ, η οποία έχει επιστρέψει στο Δημόσιο ποσό περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.