ΠΟΕΔΗΝ: Ξέμεινε από παιδίατρους -και όχι μόνο- το Νοσοκομείο Σάμου

Τη δυσλειτουργία του γενικού νοσοκομείου Σάμου, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας παράλληλα το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την Παιδιατρική κλινική.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχει μόνο μία παιδίατρος στο νοσοκομείο, και αυτή δε με μετακίνηση. «Εξαιτίας της έλλειψης Παιδιάτρου το Νοσοκομείο αδυνατεί να πραγματοποιήσει φυσιολογικούς τοκετούς. Ενώ δεν γίνονται οι εμβολιασμοί στα παιδιά» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις προκειμένου να αναδείξουν την επικινδυνότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω ελλείψεων προσωπικού. Τα κενά του νοσοκομείου αποκτούν ιδιαίτερο…βάρος, δεδομένης και της συγκυρίας: αφενός τους χειμερινούς μήνες οι περίπου 40.000 κάτοικοι λόγω των καιρικών φαινομένων συχνά αποκλείονται και δεν μπορούν να λάβουν υπηρεσίες υγείας εκτός νησιού, αφετέρου το νοσοκομείο εξυπηρετεί και χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στα hot spot.

«Ούτε τα νοσοκομεία που είναι στην αιχμή των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών δεν ενισχύει η κυβέρνηση» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Μεγάλη είναι η έλλειψη σε γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλες τις κλινικές. Η Παθολογική, η Παιδιατρική, η Χειρουργική κλινική όπως και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το Αναισθησιολογικό, το απόγευμα, το βράδυ και το Σαββατοκύριακο καλύπτονται σε κάθε βάρδια με μία νοσηλεύτρια.

Υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο. Αδυνατούν να καλύψουν τον χειρουργικό τομέα σε ένα νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά.

Υπάρχουν δύο Γιατροί στο ακτινοδιαγνωστικό τομέα. «Πώς μπορούν νυχθημερόν να κάνουν διάγνωση σε ακτινογραφίες, μαστογραφίες, αξονικές τομογραφίες, υπερήχους;» θέτει το ρητορικό ερώτημα η ΠΟΕΔΗΝ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΞΕΜΕΙΝΕ, ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ, ΣΑΜΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!