ποεδην-ξεκίνησε-η-πορεία-των-διαδηλωτ-628301
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.05.2019 | 10:36

ΠΟΕΔΗΝ: Ξεκίνησε η πορεία των διαδηλωτών προς το υπουργείο Υγείας (φωτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία προς το υπουργείο Υγείας. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Σε 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Απεργία, συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και πορεία στο υπουργείο Υγείας προχωρά σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

«Κινητοποιούμαστε για άλλη μία φορά αύριο Πέμπτη αν και λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για να αναδείξουμε το χάλι της Δημόσιας Υγείας που δεν αντιστρέφεται, επειδή κόβουν κορδέλες στα ντουβάρια» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ το τονίζοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί «από τους εξουθενωμένους εργαζόμενους στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια και ΕΚΑΒ να επιτύχει τα υπερπλεονάσματα για να μοιράζει εκλογικά επιδόματα φτώχιας».

poreia3
poreia2
poreia1

Παράλληλα αναφέρει: «Τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα κάνουν χρυσές δουλειές, 50 Νοσοκομεία δεν διαθέτουν Αξονικό τομογράφο, το 60% του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος. Το ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο δεν διαθέτει Μαγνητικό Τομογράφο. Σε 100 Κέντρα Υγείας δεν λειτουργούν τα Ακτινολογικά και Μικροβιολογικά Εργαστήρια λόγω έλλειψης προσωπικού ή βλαβών. Νοσοκομεία δεν διαθέτουν βασικές ειδικότητες ιατρών και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς καλούν ιδιώτες ιατρούς για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας και τους πληρώνουν από την τσέπη τους. Οι επισκέψεις στα Απογεματινά Ιατρεία των Νοσοκομείων πληρώνονται από τις τσέπες των πολιτών. Στη Σαντορίνη το Νοσοκομείο λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία και χρεώνουν με υπέρογκα ποσά τους τουρίστες και τους μετανάστες πολύ πάνω από το κρατικό τιμολόγιο.

Νοσηλευόμενοι ασθενείς φέρνουν τα φάρμακα από το σπίτι τους, αναλώσιμα και χειρουργικά υλικά. Οι υποδομές και ο εξοπλισμός των Νοσοκομείων είναι διαλυμένοι. 10 χρόνια έχουν να γίνουν επενδύσεις. Εάν δεν ήταν οι Δωρεές η κατάσταση θα ήταν εφιαλτική. Οι Ακτινοθεραπείες έχουν τρεις μήνες αναμονή αν και 10 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα Δώρισε στα Δημόσια Νοσοκομεία το Ίδρυμα Νιάρχου».

Τέλος, σημειώνει, πως οι εργαζόμενοι «στη Δημόσια Υγεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ λαμβάνουν μισθούς πείνας και πως «Δεν έγινε καμία προκήρυξη μόνιμου προσωπικού τα έτη 2017, 2018, 2019 αν και αποχώρησαν 3000 με συνταξιοδότηση».

igeia1
igeia2
igeia4
igeia5