ποεδην-συγκέντρωση-και-πορεία-κατά-το-952979
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.10.2021 | 12:37

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση και πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Οι γιατροί της δημόσιας περίθαλψης στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στα περιφερειακά ιατρεία και στο ΕΚΑΒ προχωρούν σε απεργία σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης της ΠΟΕΔΗΝ κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Η εμφάνιση της διμοιρίας των ΜΑΤ προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων και ενώ ο δρόμος μπροστά από την πλατεία Μαβίλη όπου είχαν συγκεντρωθεί, ήταν ανοιχτός και κυκλοφορούσαν τα οχήματα, τελικά έκλεισε.

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση και πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση και πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Υπήρξε μια αψιμαχία των συγκεντρωμένων με τους άνδρες των ΜΑΤ καθώς οι πρώτοι τους ζήτησαν να απομακρυνθούν. Περιμένουν να δοθεί εντολή από το Αρχηγείο της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ δίπλα από τους εργαζομένους της ΠΟΕΔΗΝ.

Αυτός είναι και ο λόγος που υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη της πορείας. Σημειώνεται ότι αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ είναι η άρση των αναστολών των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Περίπου 10.000 εργαζόμενοι είναι εκτός εργασίας από τα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας αυτού του μέτρου.