ποεδην-καταγγέλλει-παράνομη-απομάκρ-612167
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.04.2019 | 14:40

ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγέλλει παράνομη απομάκρυνση υπαλλήλου στο κρατικό Νίκαιας

Συνδικαλιστική δίωξη του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας σε βάρος εργαζόμενου καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι παραβιάζεται η ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης και καλεί τον Διοικητή να ανακαλέσει άμεσα την «αναιτιολόγητη, παράνομη και αυθαίρετη απόφασή του».

«Μετά τις καρατομήσεις των Διευθυντικών στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία προχώρησε και σε συνδικαλιστικές διώξεις υπαλλήλων, και μάλιστα του Ρόκκα Γεωργίου Γενικού Σύμβουλου της ΠΟΕΔΗΝ.

Η δίωξη του συναδέλφου εντάσσεται στην προσπάθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας φίμωσης των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕΔΗΝ, για τη δράση και τη δραστηριότητα που έχουν αναλάβει για την σωτηρία της Δημόσιας Υγείας, αλλά και στη δράση του συγκεκριμένου μέλους μας στο χώρο του Νοσοκομείου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται πως ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, κ. Ευθύμιος Γεωργόπουλος ανέλαβε με απόφαση του υπουργείου Υγείας τη διοίκηση του μεγάλου νοσοκομείου του Πειραιά, κι ενώ ασκεί παράλληλα τη διοίκηση στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όταν αποκαλύφθηκαν οι πλαστοί τίτλοι σπουδών του πρώην επικεφαλής της Νίκαιας, κ. Δημήτρη Μπούτου. Ήταν μια επιλογή που προκάλεσε αντιδράσεις καθώς το ίδιο πρόσωπο καλούνταν να διοικήσει ταυτόχρονα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα δυο διαφορετικών Υγειονομικών Περιφερειών, και θεωρήθηκε ότι αναδεικνύει την ένδεια στελεχών στον κυβερνητικό χώρο για τη δημόσια διοίκηση.