ποεδην-απαράδεκτο-υπουργός-υγείας-να-570555
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.04.2019 | 16:55

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτο υπουργός Υγείας να καταφέρεται κατά ατόμων με αναπηρία

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε (και) στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομενων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη για την πρόσληψη Ιατρού ΕΣΥ με τις ευεργετικές διατάξεις των ΑΜΕΑ υποψηφίου Ευρωβουλευτή, κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Περί τα 5.000 άτομα με αναπηρία υπηρετούν σήμερα στο ΕΣΥ και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και υπογραμμίζει με νόημα πως «ανάμεσα στα άτομα με αναπηρία που προσλήφθηκαν με τις ευεργετικές διατάξεις είναι πολλά στελέχη του Σύριζα και μπράβο τους, γιατί δίνουν αγώνα ζωής».

«Τυφλωμένος από κομματικό φανατισμό, επιτίθεται σε ανθρώπους που δίνουν μάχη να κερδίσουν τη ζωή τους» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, και υπενθυμίζει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και γιατρό, συνάδελφο του κ. Κυμπουρόπουλου, πως «οι ευεργετικές διατάξεις καθιερώθηκαν ακριβώς για τον αντίθετο λόγο από αυτό που ισχυρίζεται ο Πολάκης. Να δώσουν ίσες ευκαιρίες για δουλειά στα άτομα με αναπηρία».

Οι ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, ισχύουν σε όλο το Δημόσιο, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. Κάθε προκήρυξη περιλαμβάνει ποσοστό 5% προσλήψεων ατόμων ΑΜΕΑ οι οποίοι επιλέγονται μεταξύ υποψηφίων της ίδιας κατηγορίας (ν.2643/1998). Όπως και για τις προσλήψεις των γιατρών του ΕΣΥ (ν. 2920/2001, Π.Δ. 73 ΦΕΚ 116/23-9-2015). Με τις σχετικές διατάξεις προστατεύονται τα άτομα με αναπηρία όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά στον ευρύτερο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η νέα ανάρτηση Πολάκη και μάλιστα γιατρού για την πρόσληψη Ιατρού ΕΣΥ με τις ευεργετικές διατάξεις των ΑΜΕΑ υποψηφίου Ευρωβουλευτή με άλλο κόμμα εκτός Σύριζα.

Τυφλωμένος από κομματικό φανατισμό, επιτίθεται σε ανθρώπους που δίνουν μάχη να κερδίσουν τη ζωή τους.

Οι ευεργετικές διατάξεις που ισχύουν για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, ισχύουν σε όλο το Δημόσιο. Η κάθε προκήρυξη περιλαμβάνει ποσοστό 5% προσλήψεων ατόμων ΑΜΕΑ οι οποίοι επιλέγονται μεταξύ υποψηφίων της ίδιας κατηγορίας (ν.2643/1998). Όπως και για τις προσλήψεις των γιατρών του ΕΣΥ (ν. 2920/2001, Π.Δ. 73 ΦΕΚ 116/23-9-2015)

Με τις εν’ λόγω διατάξεις προστατεύονται τα άτομα με αναπηρία όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά στον ευρύτερο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.

5.000 άτομα με αναπηρία υπηρετούν σήμερα στο ΕΣΥ και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες. Άτομα με αναπηρία που προσλήφθηκαν με τις ευεργετικές διατάξεις είναι πολλά στελέχη του Σύριζα και μπράβο τους γιατί δίνουν αγώνα ζωής.

Αν και πολλοί συνάδελφοι που πάσχουν από αναπηρίες έχουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης, δεν το πράττουν. Συνεχίζουν να δουλεύουν.

Οι ευεργετικές διατάξεις καθιερώθηκαν ακριβώς για τον αντίθετο λόγο από αυτό που ισχυρίζεται ο Πολάκης. Να δώσουν ίσες ευκαιρίες για δουλειά στα άτομα με αναπηρία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ»