πλωτοί-σταθμοί-αστυνόμευσης-σε-φέρες-1060092
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.03.2023 | 16:31

Πλωτοί Σταθμοί Αστυνόμευσης σε Φέρες και Χειμώνιο Έβρου

Δυο Αστυνομικοί Σταθμοί Πλωτής Αστυνόμευσης ιδρύονται μετά από απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, με αποστολή την εκτέλεση περιπολιών, ενεδρών, κατοπτεύσεων και επιχειρήσεων με τη χρήση πλωτών μέσων εντός των ποταμών και λιμνών της ηπειρωτικής χώρας.

Σκοπός της λειτουργίας των σταθμών αυτών είναι:

α. Η πρόληψη και αποτροπή της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα από τα υδάτινα σύνορα, ο εντοπισμός και η σύλληψη προσώπων που διευκολύνουν την παράνομη είσοδο τους καθώς και η παράδοσή τους στις αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες.

β. Η επιτήρηση των λιμνών και ποταμών για την πρόληψη, αποτροπή και καταστολή κάθε παράνομης ενέργειας.

γ. Η κατόπτευση της παρόχθιας περιοχής δικαιοδοσίας τους και η διαβίβαση πληροφοριών στις αρμόδιες χερσαίες αστυνομικές Υπηρεσίες επί θεμάτων αστυνομικού ενδιαφέροντος.

δ. Η συνδρομή τους σε κάθε περίπτωση διακινδύνευσης ανθρώπινης ζωής, εντός των ορίων της τοπικής τους αρμοδιότητας.

ε. Η συμβολή στο έργο της εθνικής και πολιτικής άμυνας της χώρας, καθώς και στο έργο των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, σε σοβαρές και επείγουσες περιπτώσεις, κατόπιν σχετικού αιτήματος των αρμοδίων αρχών και εγκρίσεως του αρμόδιου Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας.

Επιπλέον, το προσωπικό της Πλωτής Αστυνομίας συμμετέχει σε κοινές επιχειρήσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται στο πλαίσιο ευρωπαϊκών οργανισμών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας.

Ως εκ τούτου ο Αστυνομικός Σταθμός Πλωτής Αστυνόμευσης (Α.Σ.Π.Α.) Φερών, θα εδρεύει στη δημοτική ενότητα Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και θα υπάγεται διοικητικά στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης (Τ.Σ.Φ.) Φερών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πλωτής Αστυνόμευσης (Α.Σ.Π.Α.) Ορεστιάδας, θα εδρεύει στη δημοτική ενότητα Χειμωνίου του δήμου Ορεστιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και θα υπάγεται διοικητικά στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης (Τ.Σ.Φ.) Χειμωνίου , της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.