πλήρωσε-ακριβά-το-μαφιόζικο-ξεκαθάρ-1099924
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.02.2023 | 22:05

Πλήρωσε ακριβά το “μαφιόζικο ξεκαθάρισμα”

Σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων και έξι μηνών με τριετή αναστολη καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στη Λάρισα μία 50χρονη γυναίκα από το Πήλιο, που το Φεβρουάριο του 2018 τρομοκρατούσε τον ιδιοκτήτη ενός εμπορικού καταστήματος και ένα δικηγόρο, με απειλητικά τηλεφωνήματα αλλά και με την τοποθέτηση ηλεκτρικών πυροκροτητών από αλλοδαπό συνεργό της, για δήθεν οφειλή 15.000 ευρώ. Τόσο στο δικαστήριο του 2021 , όσο και χθες στο Εφετείο ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, αλλά οι δικαστές δεν την πίστεψαν. Επέμεινε όμως πως διεκδικεί από την 48χρονη έμπορο την οφειλή που είχε απέναντί της ο σύζυγός της.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα κατηγορούνταν για προμήθεια και κατοχή από κοινού εκρηκτικών υλών και απόπειρα εκβίασης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και κρίθηκε ένοχη, με το δικαστήριο που έγινε το 2021, να της επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, χωρίς αναστολή.

Η 50χρονη κατηγορήθηκε πως απειλούσε τηλεφωνικά τη 48χρονη έμπορο, τον σύζυγό της, αρχιτέκτονα – μηχανικό, που έχει φύγει πλέον από τη ζωή και την 56χρονη σήμερα δικηγόρο τους. Τις απειλές δεν εκτόξευε μόνο η ίδια αλλά και ο συνεργός της που καλούσε από πακιστανικό νούμερο και … ενημέρωνε πως θα τους κάνει όλους κομματάκια.