πλημμύρισε-η-θεσσαλονίκη-φωτο-βίντε-423443
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.05.2018 | 14:49

Πλημμύρισε η Θεσσαλονίκη (φωτο & βίντεο)

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο ατόμων στις Συκιές  Θεσσαλονίκης, που είχαν παρασυρθεί νωρίτερα την Πέμπτη από τα ορμητικά νερά, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη.

Μεγάλη κινητοποίηση είναι σε εξέλιξη τώρα από την ελληνική αστυνομία για την για τον εντοπισμό της.

Από νωρίς το μεσημέρι η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όλη η πόλη έχει πλημμυρίσει, οι δρόμοι, έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους.

Χαλάζι και έντονη βροχόπτωση έπληξαν την πόλη. Οι ουρανοί άνοιξαν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ακόμα και στο κέντρο.

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετώπισε η περιοχή των Συκεών, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι παρασύρθηκαν οχήματα από τα νερά, τα οποία φτάνουν σε ορισμένα σημεία το μισό μέτρο.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να συνδράμουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Σε «ποτάμια» μετατράπηκαν η οδός Εγνατία και άλλοι κεντρικοί δρόμοι από την έντονη βροχόπτωση, ενώ παρασύρθηκαν μοτοσικλέτες κι αυτοκίνητα.

Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, με την Πυροσβεστική να έχει δεχθεί μέχρι στιγμής πάνω από 150 κλήσεις.

Διακοπή νερού

Διακοπή υδροδότησης αυτή τη στιγμή το κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω της θολότητας του νερού. Χωρίς νερό έχουν μείνει και οι καταναλωτές στις οδούς Καππαδοκίας και Ιπποδρομίου στις Συκιές. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τις 16:00. Διακοπή νερού και στις οδού Καραολή και Δημητρίου και Λαγκαδά στον Εύοσμο. Η υδροδότηση θα έχει αποκατασταθεί έως τις 16.00, όπως εκτιμά η ΕΥΑΘ. Επίσης στο κέντρο της πόλης σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Χαλάζι 2 εκατοστών!

Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε ποτάμια, μέσα σε λίγα, μόλις, λεπτά, ενώ το ισχυρό χαλάζι σφυροκόπησε πολίτες και οχήματα που πιάστηκαν απροετοίμαστοι.

Δείτε παρακάτω εικόνες που κόβουν την ανάσα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη Θεσσαλονίκη.