πλεύρης-για-σύγκρουση-τρένων-ζούμε-μ-1144201
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.03.2023 | 09:38

Πλεύρης για σύγκρουση τρένων: “Ζούμε μια τραγωδία, κατά βάση έχουμε νέο κόσμο”

Τις πρώτες του δηλώσεις για τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα, έκανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλη, δηλώντας απόλυτα συγκλονισμένος.

Αναλυτικά ο υπουργός τόνισε “ζούμε μια τραγωδία. Αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία μας, βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια τραυματίες αλλά το πρόβλημα δεν είναι οι τραυματίες. Βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι περισσότεροι από αυτούς.

Αντιστοίχως όμως μέχρι στιγμής έχουμε 32 νεκρούς οι οποίοι στο σύνολό τους έρχονται στο γενικό νοσοκομείο και είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει, τους διαβάζουμε τα ονόματα που έχουμε από τους τραυματίες μήπως κάποιος άνθρωπός τους είναι τραυματίας ενώ παράλληλα ξεκινάμε και τη διαδικασία να γίνει η αναγνώριση.

Έχουμε φέρει και τους ψυχολόγους για να τους στηρίξουμε. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς.

Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία, παρ’ όλο που υπάρχουν δυσκολίες στην αναγνώριση.

Οι τραυματίες κατά βάση είναι καλά, υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο σοβαρά. Την κατάσταση αυτή τη διαχειρίζονται τα νοσοκομεία και αυτή τη στιγμή είμαστε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και τους συγγενείς που περιμένουν να δουν αν οι άνθρωποι τους είναι ζωντανοί.

Είναι μια μεγάλη τραγωδία, είμαστε δίπλα τους για να τους στηρίξουμε αλλά αυτό που προέχει είναι οι περισσότεροι να μπορέσουν να βρουν ζωντανούς τους δικούς τους» τόνισε ο υπουργός υγείας και προσέσθεσ ότι κατά βάση οι τραυματίες είναι νέοι άνθρωποι.”