πλειστηριασμοί-πρώτη-πανελλαδικά-δι-861186
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.02.2023 | 09:29

Πλειστηριασμοί: Πρώτη πανελλαδικά δικαστική δικαίωση για οικογένεια

Οικογένεια από τα Γιαννιτσα, κέρδισε τη δικαστική μάχη σχετικά με το σπίτι της που επρόκειτο να πλειστηριαστεί. Πρόκειται για την πρώτη δικαίωση δανειολήπτη πανελλαδικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pellanews.gr, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε το πρόγραμμα των πλειστηριασμών για τα λεγόμενα “κόκκινα δάνεια”, ένα σπίτι οικογένειας Ελληνοποντίων παλιννοστούντων, στα Γιαννιτσά, επί της οδού Στράντζης 29 Β’, αναμενόταν να βγει σε πλειστηριασμό. Αναμενόταν ουσιαστικά να έρθει η ομάδα εταιρίας, μιας εξ αυτών των funds στα οποία έχει δοθεί η εκτέλεση του προγράμματος των πλειστηριασμών, για να κατασχέσει την οικεία και τα πράγματα που συμπεριλαμβάνονται. Μάλιστα, είχε αλλαχθεί και κλειδαριά, η οποία όμως…ξανάλλαξε από τους ιδιοκτήτες.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η οικογένεια να ειδοποιήσει καταρχήν τα γνωστά της πρόσωπα, τα οποία με τη σειρά τους ειδοποίησαν κι άλλους παλιννοστούντες, αλλά και ντόπιους κατοίκους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, οι οποίοι κατέφθασαν στο σημείο, όχι μόνο από τα Γιαννιτσά αλλά και από Θεσσαλονίκη, Νάουσα, Αλεξανδρούπολη, ακόμη και από την Αθήνα.

pleistiriasmos-giannitsa-pontioi-pellanews331349704-905919140732025-2641572398620138045-n.jpg

Τα πρόσωπα της οικογένεια όμως ήταν χαμογελαστά. Όχι μόνο γιατί είδαν το κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο τους, αλλά και τον νομικό τους σύμβουλο εξ Αθηνών, τον γνωστό δικηγόρο Φώτη Μπαμπάση, που τους έφερνε την “χαρμόσυνη είδηση” της “δικαστικής δικαίωσης”, πράγμα που σημαίνει ότι το σπίτι δεν μπορούσε να πλειστηριαστεί.

“Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο παλιννοστούντες, αφορά και ντόπιους κατοίκους. “Όλοι Έλληνες είμαστε και όλοι καλούμαστε να πολεμήσουμε μαζί”, είπαν οι επικεφαλής εκπρόσωποι μεγάλων ομάδων δανειοληπτών, που ήταν παρούσες.

Μάλιστα, επειδή ήταν η πρώτη δικαίωση δανειολήπτη πανελλαδικά είπαν ότι “το ξεκίνημα έγινε από τα Γιαννιτσά, την Πέλλα, όπως και η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ξεκίνησε από εδώ”!, κάτι που προκάλεσε το έντονο χειροκρότημα των παριστάμενων συμπαραστατών και στην πλειοψηφία τους και δανειοληπτών.