πλαστή-η-ιατρική-γνωμάτευση-της-απο-527334
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.08.2018 | 18:06

«Πλαστή» η ιατρική γνωμάτευση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου

Έγγραφο της διοικήτριας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πιστοποιεί ότι η γνωμάτευση για την υπνική άπνοια, βάσει και της οποίας αθροίστηκε το ποσοστό αναπηρίας του καταδικασθέντα για το σκάνδαλο της Energa Hellas Power, Αριστείδη Φλώρου και χρησιμοποιήθηκε για την αποφυλάκισή του, είναι πλαστή.

Η διοικήτρια Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, αναφέρει στο σχετικό έγγραφο, το οποίο δημοσίευσε το Documento, ότι η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη». Επιπλέον, δεν υπήρξε υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του «Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας, σε ιατρική βεβαίωση – γνωμάτευση για ΚΕΠΑ.

Η κ. Μητσάκη επισημαίνει, επίσης, ότι τα αποτελέσματα της μελέτης ύπνου δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, το οποίο είναι απαραίτητο.

Αναλυτικά, το έγγραφο αναφέρει:

«Από Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ προς ΕΦΚΑ

ΘΕΜΑ: Παροχή στοιχείων

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμόν…. Εγγράφου μας και στα πλαίσια διερεύνησης των αναφερομένων στα υπ’ αριθμόν(…) έγγραφα που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Α. Όπως προκύπτει από τα τηρούμενα στην υπηρεσία μας στοιχεία η κυρία Λάμπρου Καλλιρρόη του Κωνσταντίνου, ιατρός-πνευμονολόγος με γνωστικό αντικείμενο πνευμονολογία-διαταραχές του ύπνου τοποθετήθηκε στην Α κλινική εντατικής θεραπείας ως πανεπιστημιακή υπότροφος σε εφαρμογή του υπ αριθμόν (…)

Σημειώνουμε ότι η ως άνω αναφερόμενη ιατρός δεν υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ και ως εκ τούτου η σφραγίδα της στο έγγραφο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ΤΟΥ ΦΛΩΡΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ “ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΚΕΘ” είναι ανυπόστατη.

Επιπρόσθετα το ανώτερο έγγραφο δεν φέρει την υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Β. Το ως άνω έγγραφο αποτελεσμάτων μελέτης ύπνου δεν συνοδεύεται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap.

Γ. Δεν υπάρχει ιατρική βεβαίωση-γνωμάτευση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου ή του καθηγητή κλινικής εντατικής θεραπείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΓΝΑ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ – ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ”

Π. Γκουλάκη – Μητσάκη».