πλαστές-ταυτότητες-αυτή-είναι-η-κατηγ-863228
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.12.2021 | 10:36

Πλαστές ταυτότητες: Αυτή είναι η κατηγορούμενη συνδικαλίστρια αστυνομικός

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύκλωμα με τις πλαστές ταυτότητες που εξέδιδαν αστυνομικοί για αλλοδαπούς και εγκληματίες τα κέρδη του οποίου υπολογίζονται σε 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην υπόθεση για την ώρα εμπλέκονται συνολικά 34 αστυνομικοί, οχτώ εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Κοβμικό ρόλο στο κύκλωμα με εμπλοκή πέντε αστυνμικών τμημάτων, είχε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος ήταν και διοικητής ΑΤ στη δυτική Αττική και διατηρούσε χρηματοκιβώτιο με 320.000 ευρώ, χρήματα που είχε αποκομίσει από την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος.

Εκτός από τον αξιωματικό στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται και η σύζυγός του η οποία υπηρετούσε στο γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων του ΑΤ στο ίδιο τμήμα στο οποίο διοικητής ήταν ο επίορκος αξιωματικός.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αστυνομικός είναι και μέλος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων δυτικής Αττικής με σποραδικές εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς για να μιλήσει για τα αιτήματα και τα θέματα των αστυνομικών της ΕΛΑΣ.