πιθανό-το-lockdown-στη-θεσσαλονίκη-834981
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.10.2020 | 13:49

Πιθανό το lockdown στη Θεσσαλονίκη

Ανοιχτό άφησε τo ενδεχόμενο να αλλάξει η κατάσταση συναγερμού στη Θεσσαλονίκη – η οποία σήμερα βρίσκεται στο «επίπεδο 3», σε «πορτοκαλί», δηλαδή, συναγερμό – ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, σε δηλώσεις του στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ, το σενάριο αυτό δε θα συμβεί αύριο, όμως «είμαστε σε κρίσιμη περίοδο και αναμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, το χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης – όπου χθες επιβεβαιώθηκαν 217 νέα κρούσματα – είναι η νεαρή ηλικία των φορέων του νέου ιού, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας των περιστατικών είναι τα 28 έτη, αρκετά μικρότερη από τον μέσο όρο της χώρας.

Εξήγησε δε ότι η Θεσσαλονίκη, όπως και τα Γιάννενα, είναι πανεπιστημιουπόλεις και επομένως έχουν αρκετό κόσμο νεαρής ηλικίας. Επεσήμανε, πάντως, ότι από τους 120.000 φοιτητές που ζουν στη Θεσσαλονίκη, στην πόλη βρίσκονται οι 25.000 περίπου.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τα μέτρα που ισχύουν από χθες στην περιφερειακή ενότητα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μετέφερε την εικόνα πως η εφαρμογή τους τηρείται.

Πρόσθεσε, από την άλλη, ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι πολίτες ένιωθαν φόβο, τώρα όμως νιώθουν και κόπωση από τα μέτρα και οι αρχές πρέπει να βρουν έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουν.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι στη συμπρωτεύουσα έχει καλυφθεί το 28% των κλινών για Covid-19.

Άμεση ενημέρωση τώρα και στο Google News – Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη και την κατάσταση στο δήμο Σερρών, λέγοντας ότι η πόλη και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν, επίσης, σε καθολικό lockdown.