πυρκαγιές-σε-λακωνία-μέγαρα-εύβοια-κα-100764
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.07.2016 | 18:49

Πυρκαγιές σε Λακωνία, Μέγαρα, Εύβοια και Αμφίκλεια – Ποιες είναι υπό έλεγχο

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας αγροτοδασική έκταση στη Νέασα Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το απόγευμα από δύναμη 20 πυροσβεστών με 10 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήματος, τρία αεροπλάνα PZL και τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε ύφεση βρίσκεται στο μεταξύ φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα σε δασική έκταση της Ελάτειας Αμφίκλειας στη Φθιώτιδα, όπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, δύο αεροπλάνα Canadair και δύο PZL.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κολάτα Μεγάρων. Επί τόπου έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

Μαίνεται από το πρωί η φωτιά σε αγροτική έκταση στο Μαρμάρι Καρύστου, στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Άμεσα έθεσαν υπό έλεγχο και τελικά κατέσβεσαν οι πυροσβέστες τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 11.45 σε υπαίθριο οικοπεδικό χώρο στη Βούλα Αττικής, κοντά στο ΠΙΚΠΑ, στα όρια με τη Γλυφάδα. Στο σημείο μετέβησαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο είναι και οι τέσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακής στο Ηράκλειο Κρήτης, σε Γέργερη, Στόλους του δήμου Γόρτυνας, Σμάρι του δήμου Μίνωα Πεδιάδας και Ασήμι.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο (έως 06.00 Δευτέρας) εκδηλώθηκαν συνολικά 50 δασικές πυρκαγιές.

Πολύ υψηλός είναι τη Δευτέρα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.