ποιο-λάθος-κάνουμε-στο-λούσιμο-και-δεν-425553
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.12.2017 | 14:40

Ποιο λάθος κάνουμε στο λούσιμο και δεν καθαρίζουν σωστά τα μαλλιά

Το λούσιμο είναι μια διαδικασία που, λογικά, επαναλαμβάνετε ανά 2 ή 3 ημέρες (ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας). Ρίχνετε νερό, βάζετε κάποια ποσότητα σαμπουάν, τρίβετε για να κάνετε σαπουνάδα, ξεπνένετε, σκουπίζετε με μια πετσέτα, στεγνώνετε.

Τα βήματα είναι τόσο απλά που γίνονται ασυνείδητα (και μερικές φορές και με κλειστά μάτια λόγω σαπουνάδας). Αν όμως στόχος σας είναι λιγότερες «bad hair days» μέσα στην εβδομάδα και περισσότερες ημέρες που τα μαλλιά σας θα είναι υγιή, χωρίς να βαραίνουν ή να φριζάρουν, μάλλον πρέπει να γίνετε πιο σχολαστική με τη διαδικασία του λουσίματος.

Τα βήματα για το σωστό λούσιμο είναι τα ίδια απλώς χρειάζεται λίγη περισσότερη προσοχή και επιμονή σε ορισμένα στάδια. Τι πρέπει να αλλάξετε λοιπόν στον τρόπο που λούζεστε;

Ο Paul Windle, κομμωτής με έδρα το Λονδίνο και συνεργάτης σε περιοδικά όπως το Harpeer’s Bazaar επισημαίνει τα 3 βασικά λάθη.

1. Χρησιμοποιείτε πολλή ποσότητα σαμπουάν.

Ρίχνετε αρκετό σαμπουάν στο χέρι σας γιατί σκέφτεστε όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο. Μάλλον όχι. Η αλήθεια είναι πως χρειάζεστε πολύ λιγότερη ποσότητα. Υπολογίστε περίπου το μέγεθος ενός κέρματος των €2. Αν τα μαλλιά σας είναι πολλά και νιώθετε ότι έχουν ανάγκη από περισσότερο σαμπουάν, απλώς κάντε 2 λουσίματα με την ποσότητα σαμπουάν που μόλις προαναφέραμε.

2. Δεν ξεβγάζετε σωστά

Οι περισσότεροι, στο στάδιο που θέλουμε να ξεπλύνουμε τα μαλλιά μας βαριόμαστε (ειδικά αν είναι πρωί και βιαζόμαστε). Λάθος. Αυτό είναι το στάδιο που «φεύγει η βρωμιά» οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο παραπάνω και ξεβγάλετε καλά κάνοντας απαλό μασάζ και στο τριχωτό της κεφαλής.

3. Το σαμπουάν δεν χρειάζεται να παράγει πολύ αφρό 

Νομίζετε ότι όσο πιο πολύ αφρό, τόσο πιο σωστά και εις βάθος θα καθαρίσουν τα μαλλιά σας. Όπως συμβουλεύει ο Windle αυτό δεν είναι απαραίτητο. Ακόμα κι αν το σαμπουάν σας δεν βγάζει πολύ αφρό, και πάλι απομακρύνει τη βρωμιά και τη λιπαρότητα.

Πηγή: bovary