ποινή-24-ετών-στον-41χρονο-που-έβγαλε-περί-531740
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.10.2018 | 16:36

Ποινή 24 ετών στον 41χρονο που έβγαλε περίστροφο στο δικαστήριο Γυθείου

Βαριά «καμπάνα» επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας στον 41χρονο Αλβανό που τον περασμένο Μάιο είχε βγάλει περίστροφο στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 24 ετών και 9 μηνών κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε «οργή και βίαιη θλίψη» αλλά αρνήθηκε ότι θα σκότωνε μια αστυνομικό και έναν επιχειρηματία, εάν δεν μπλόκαρε το όπλο του.

Ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι αιτία για τον χωρισμό του με τη γυναίκα του ήταν ο επιχειρηματίας και υποστήριξε ότι με το περίστροφο θα τον ανάγκαζε να παραδεχτούν στο δικαστήριο ότι κατέστρεψαν την οικογένειά του και τον αποξένωσαν από τα παιδιά του.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του με βάση το κατηγορητήριο και χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην του αναγνωρίσει ελαφρυντικές περιστάσεις, με δύο από τους ενόρκους να μειοψηφούν.

«Ήταν ψύχραιμος και αποφασισμένος»

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ανέφερε ότι ο 41χρονος ήταν ψύχραιμος και είχε από πριν καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της αστυνομικού και του επιχειρηματία και ζήτησε επιτακτικά στην αστυνομικό να του δώσει το όπλο της. Οταν λοιπόν αυτή έβγαλε το όπλο και το έσπρωξε με το πόδι της στην άλλη πλευρά της αίθουσας, ο κατηγορούμενος κόλλησε το περίστροφό του στο κούτελό της, ανάμεσα στα μάτια, ξεφώνισε οργισμένα «π… εσύ θα πληρώσεις για όλα» και τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά μπλόκαρε το όπλο. Τη σκανδάλη τράβηξε και για δεύτερη φορά -είπε η εισαγγελέας- όταν πλέον έπεσαν πάνω του δύο άνθρωποι, για να τον αφοπλίσουν. Πρόλαβε, σήκωσε το περίστροφο και σημάδεψε τον επιχειρηματία κι όταν το όπλο μπλόκαρε ξανά τον άκουσαν να λέει «γαμώτο, τι έπαθε;».

Επίσης, η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην απολογία του κατηγορουμένου ότι «θα έδινε τέλος στο παιχνίδι που έπαιζε η γνωστή σεφ”, αλλά και στη συγκαλυμμένη απειλή ακόμα και τώρα προς τη μητέρα και το γιο της πως “θα είναι υπεύθυνοι ό,τι κι αν συμβεί”».

«Τα παιδιά μου είναι πεταμένα στο δρόμο»

Πάντως ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας αφού πρώτα πήρε τη γυναίκα του, μετά απαίτησε να ξεγράψει τα παιδιά τους, που είναι «πεταμένα στον δρόμο».

Αναφερόμενος στο περιστατικό, παραδέχθηκε ότι το περίστροφο ήταν δικό του όμως ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε από όπλα. Η γυναίκα του υποστήριξε ότι το βρήκε σε ένα μπαούλο όταν καθάριζε την αποθήκη ενός σπιτιού και αυτός το πήρε. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι δεν είναι του χαρακτήρα του να κρατάει όπλο, πόσο δε μάλλον να απειλήσει ή να σκοτώσει κάποιον.

Ένοχος για έξι αδικήματα

Ο 41χρονος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για τις εξής κατηγορίες: απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, ληστεία, αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί κατά προσώπου που διέτρεξε σοβαρό προσωπικό κίνδυνο, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία κατά συρροή και διατάραξη συνεδριάσεων δικαστηρίου.