πήλιο-εισβολέας-σε-στρατιωτικές-εγ-637136
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.06.2019 | 09:55

Πήλιο: «Εισβολέας» σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας

Στρατιωτικές και αστυνομικές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας, όταν εντοπίστηκε άγνωστος εισβολέας στην στρατιωτική περιοχή όπου βρίσκονται ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, στην κορυφή Πλιασίδι του Πηλίου.

Το γεγονός ότι η περίπολος διαπίστωσε πως κάποιος είχε φτάσει σε υψόμετρο 1.547 μέτρων χωρίς να γίνει αντιληπτός και κινούνταν μέσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι οποίες μάλιστα δεν είναι περιφραγμένες, σήμανε συναγερμό. Αμέσως έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί του τμήματος Βορείου Πηλίου, οι οποίοι εντόπισαν τον εισβολέα και τον ακινητοποίησαν.

Όπως διαπίστωσαν, ήταν ένας 35χρονος Γερμανός περιπατητής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει τον προσανατολισμό του και βρέθηκε στο στρατόπεδο χωρίς να το αντιληφθεί. Πάντως, δεν είχε τραβήξει βίντεο ή φωτογραφίες που θα στοιχειοθετούσαν ενδείξεις κατασκοπίας, όπως εξακριβώθηκε από τον έλεγχο στο κινητό του.

Έτσι κι αλλιώς, όμως, ο 35χρονος αλλοδαπός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παραβίαση στρατιωτικού χώρου. Αφού του ασκήθηκε η σχετική δίωξη, αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή.