πιερία-θύμα-ληστείας-ήταν-συνεργός-τ-387492
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.05.2018 | 11:54

Πιερία: Θύμα ληστείας ήταν… συνεργός των δραστών

Προσποιήθηκε τον τρομοκρατημένο ο 30χρονος υπάλληλος ενός πρακτορείου σε περιοχή της Πιερίας, όταν ένας κουκουλοφόρος εισέβαλε στο κατάστημα τα ξημερώματα της 11ης Ιανουαρίου και ακινητοποίησε τον ίδιο και έναν συνάδελφό του με την απειλή πιστολιού.

Ο ληστής άρπαξε από τους δυο εργαζόμενους τις εισπράξεις ύψους 20.000 ευρώ και έσπευσε να εξαφανιστεί. Όμως, η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης, οδήγησαν στην εξιχνίαση της ληστείας και την ταυτοποίηση του 45χρονου Έλληνα δράστη και δυο ακόμη συνεργών του, ενός 30χρονου Έλληνα και ενός 32χρονου Ρώσου. Η προανάκριση αποκάλυψε ότι ο 30χρονος υπάλληλος ήταν συνεργάτης των ληστών και βοήθησε τον 45χρονο να αρπάξει τα χρήματα!

Έτσι, εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα με το οποίο συνελήφθη. Σε βάρος του και σε βάρος των άλλων τριών, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης άσκησε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία σε βαθμό κακουργήματος. Κατά τις έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν μέρος του κλεμμένου ποσού, δελτία αποδείξεων θαμώνων του καταστήματος και η μοτοσικλέτα της διαφυγής.