πιερία-ψάχνουν-την-φυτεία-που-έδωσε-505060
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.10.2018 | 11:56

Πιερία: Ψάχνουν την φυτεία που «έδωσε» ενάμισι κιλό χασίς

Η ποσότητα της ακατέργαστης κάνναβης που βρέθηκε στο σπίτι ενός 50χρονου Έλληνα, κατά την έρευνα που ακολούθησε όταν συνελήφθη σε περιοχή της Πιερίας, δεν δικαιολογούνταν από το ένα και μοναδικό χασισόδεντρο το οποίο καλλιεργούσε στην αυλή του!

Ο δράστης είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι του έκαναν σωματική έρευνα και βρήκαν πάνω του ένα τσιγαριλίκι έτοιμο για χρήση. Έτσι, τον προσήγαν στην Ασφάλεια Κατερίνης, άνδρες της οποίας ανέλαβαν να ερευνήσουν το σπίτι του και βρήκαν το δενδρύλλιο κάνναβης που καλλιεργούσε σε μια γλάστρα.

Όμως, επιπλέον, κατέσχεσαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού και 154,7 γραμμαρίων και φυτικά αποσπάσματα δενδρυλλίων κάνναβης βάρους 156 γραμμαρίων, που δεν μπορούσε να είχαν προέλθει από το συγκεκριμένο δενδρύλλιο. Έτσι, ερευνούν στην ευρύτερη περιοχή για να εντοπιστούν την χασισοφυτεία που ενδέχεται να καλλιεργούσε ο δράστης, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης με κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκ