πέθανε-ο-πρώην-τραγουδιστής-των-magic-de-spell-937119
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.08.2021 | 19:01

Πέθανε ο πρώην τραγουδιστής των Magic De Spell

O Νίκος Μαϊντάς, το πρώην μέλος του ελληνικού ροκ συγκροτήματος Magic De Spell, που τραγουδούσε με πάθος τα τραγούδια τους τη δεκαετία του ’90, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. «Έφυγε», ξαφνικά και πρόωρα, από ανακοπή καρδιάς,  σε ηλικία μόλις 46 ετών, προκαλώντας βαθιά θλίψη στον εγχώριο μουσικό κόσμο αλλά και σε όσους τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από την μουσική του.

Ο ερχομός του Νίκου Μαϊντά στη θέση του μπασίστα του γκρουπ συνέπεσε με την έναρξη της ελληνόφωνης περιόδου του κατά την διάρκεια της οποίας γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία. Ήταν τότε που ηχογράφησαν τα πιο δημοφιλή τραγούδια τους, όπως την ξεσηκωτική ροκ διασκευή του «Μαθητή» του Γιώργου Ζαμπέτα αλλά και το επαναστατικό «Serajevo (Φώναξε)».

Μετά την πρώτη διετία της παρουσίας του στο συγκρότημα ως μουσικός, ο Νίκος Μαϊντάς επέκτεινε την παρουσία του ως συνθέτης αλλά και ερμηνευτής γράφοντας και αποδίδονται κομμάτια όπως τα «Εμένα οι φίλοι μου», η «Όγλα», ο «Λύκος», η «Πεταλούδα», το «Κόκκινο».

Οι συναυλίες και οι ζωντανές εμφανίσεις των Magic De spell εκείνη την περίοδο ήταν πάρα πολλές ενώ είχαν δημιουργήσει έναν ισχυρό και δυναμικό πυρήνα κοινού που τους ακολουθούσε πιστά.