πέθανε-ο-ο-γνωστός-φαρμακοποιός-παναγ-323599
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.11.2020 | 09:44

Πέθανε ο ο γνωστός φαρμακοποιός Παναγιώτης Ψύχας

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο φαρμακοποιός Παναγιώτης Ψύχας. Ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο νησί της Λέσβου.

Διατηρούσε από το ’84 φαρμακείο απέναντι από το ΙΚΑ στην Επάνω Σκάλα.

Εκτός από την ιδιότητα του ως φαρμακοποιός, ήταν γνωστός για για την δραστηριοποίησή του στο χώρο της μοτοσικλέτας.

Ο ίδιος δραστηριοποιείτο σε συλλογους μοτοσικλετιστών, έπαιρνε μέρος σε αγώνες ενώ ήταν και φανατικός συλλέκτης δικύκλων. Παράλληλα όσοι τον γνώριζαν, ήξεραν ότι ήταν ένας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος άνθρωπος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και φιλόζωος.

Συντετριμένος από το θάνατο του αγαπημένου φίλου και συναδέλφου του Παναγιώτη Ψύχα δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς:

«Ο Παναγιώτης Ψύχας από το 1984 έως σήμερα ήταν ενεργό μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, και επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.Μαζί με τον Παναγιώτη πριν από 25 χρόνια ξεκινήσαμε την προσπάθεια να αλλάξουμε τα δεδομένα στο Φαρμακευτικό Σύλλογο του νησιού μας, να φέρουμε την αλλαγή και την ανανέωση στον κόσμο των φαρμακείων. Ο Παναγιώτης με στήριξη από την πρώτη στιγμή. Ήταν φίλος, συνοδοιπόρος και ψυχή της δύσκολης προσπάθειας που έγινε και στέφθηκε με επιτυχία. Ένας αξιόλογος συνάδελφος που δεν δημιούργησε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα στο Σύλλογο. Ήταν ένας άνθρωπος, δραστήριος, δημιουργικός, με τεράστια ψυχή και αγάπη για το περιβάλλον και τα ζώα. Η μεγάλη του λατρεία φυσικά ήταν οι μοτοσικλέτες. Μοτοσικλετιστής ο ίδιος, διατηρούσε μουσείο πραγματικής μοτοσικλέτας όπως το είχε ονομάσει με μια τεράστια συλλογη δικύκλων ενώ είχε και μεγάλη συλλογή αυτοκινήτων.