πέθανε-ο-επί-σειρά-ετών-δήμαρχος-καλύμ-479995
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.05.2018 | 14:53

Πέθανε ο επί σειρά ετών δήμαρχος Καλύμνου Μιχάλης Ζαΐρης

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε, ο επί τρεις 4ετίες Δήμαρχος Καλύμνου, Μιχάλης Ζαΐρης. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το απόγευμα στο νησί.

Ο Μιχάλης Ζαΐρης ήταν γιατρός και υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα για το νησί της Καλύμνου και για τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετείχε από το 1978, υπηρέτησε δε αυτήν ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλύμνου επί δύο χρόνια, ως αντιδήμαρχος επί ένα χρόνο και στη συνέχεια εξελέγη δήμαρχος για τρεις τετραετίες.

Με την ιδιότητα του δημάρχου συμμετείχε σε όλα τα όργανα της Τοπικής και Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

Εκ μέρους της ΚΕΔΕ αλλά και του ΙΣΑ, ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωση, τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πρώην Δημάρχου.

«Η αυτοδιοικητική οικογένεια αλλά και ο επιστημονικός κόσμος αποχαιρετά μία εμβληματική προσωπικότητα της Καλύμνου» αναφέρει σε επιστολή του.

«Ο Μιχάλη Ζαΐρης υπήρξε ένας άξιος συνάδελφος, ο οποίος υπηρέτησε τα καθήκοντα του με αφοσίωση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητα. Οι πολίτες της Καλύμνου τον αγάπησαν για το έργο του και τον τίμησαν αναθέτοντάς του τα καθήκοντα του Δημάρχου για τρεις τετραετίες.

Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή.

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»